ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ… ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ

129

Δεν θα υπάρξει κανονικό γήπεδο μπάσκετ στο στάδιο Ελευθερίας

Όποιοι πίστεψαν ή πιστεύουν ότι το στάδιο Ελευθερίας θα αποκτήσει κανονικό γήπεδο μπάσκετ (παλιά υπήρχαν 3, ένα εξ αυτών μέσα στο χώρο του σταδίου) πλανώνται πλάνην οικτράν. Από το 2013 ξεκίνησε το “έγκλημα” όπως πολύ σωστά αναφέρει σε ανάρτησή του ο παλιός παράγοντας, προπονητής Μιχάλης Δασκαλάκης και ολοκληρώθηκε τώρα.

Το ΕΑΚΗ της νέας εποχής δεν συμπεριλαμβάνει το μπάσκετ (εδώ έβγαλε προ μηνών τους ανήλικους έξω από το στάδιο την καλαθόσφαιρα θα άφηνε;) στο στάδιο Ελευθερίας αλλά ευελπιστεί ότι θα έχει νέα στέγη δίπλα στο κλειστό του “Λίντο” όταν (κι αν) γίνει το κλειστό προπονητήριο.

1981. Όταν υπήρχε γήπεδο μπάσκετ εσωτερικά  στο στάδιο Ελευθερίας
Όταν υπήρχε γήπεδο μπάσκετ εσωτερικά

Ούτε στην τάφρο, νοτικά εκεί που έχει τοποθετηθεί τώρα το γήπεδο 3Χ3, μπορεί να γίνει αφούδεν το επιτρέπει η Αρχαιολογία. Η ανακοίνωση του ΕΑΚΗ είναι χαρακτηριστική και φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει άλλο γήπεδο στο στάδιο Ελευθερίας.

“Επειδή υπάρχει μια αναστάτωση όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στο Στάδιο Ελευθερίας όπως έχουμε ξεκαθαρίσει και κατά το παρελθόν δεν πρόκειται για ένα γήπεδο κανονικών διαστάσεων!

Είναι γήπεδο για 3on3 το οποίο διαθέτει εξοπλισμό καινούργιο, διαγραμμίσεις οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και σαφέστατα θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Το 2013 άρχισαν να ξηλώνονται οι μπασκέτες  στο στάδιο Ελευθερίας
Το 2013 άρχισαν να ξηλώνονται οι μπασκέτες

Ένα γήπεδο για τους πολίτες του Ηρακλείου που θα θελήσουν να πάνε να παίξουν μπάσκετ.

Το άθλημα του μπάσκετ έχει μία μοναδική αξία και σαφέστατα δεν παραμελείται έναντι των υπολοίπων. Για αυτό και άλλωστε σε επόμενη ανάρτηση μας οι φίλοι του μπάσκετ και όχι μόνο θα δουν τι έχει ετοιμαστεί στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ!

Να υπενθυμίσουμε ότι με τα έργα που εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού ύψους 12.500.000 εκατομμυρίων, στο Λίντο θα φτιαχτεί ένα καινούργιο κλειστό προπονητήριο μπάσκετ και βόλεϊ και δύο γήπεδα 3on3!

Και επειδή οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας, (οι φωτογραφίες είναι από το παλαιό “γήπεδο” μπάσκετ του Σταδίου Ελευθερίας!) Τα συμπεράσματα δικά σας!

πριν χρόνια και τώρα το γήπεδο μπάσκετ νότια του σταδίου Ελευθερίας
Η εγκατάλειψη ήρθε πριν χρόνια. Δεξιά τώρα το γήπεδο νότια του σταδίου

Μετά από 17 μήνες, μόνο έργα ας κάνουμε λίγο υπομονή!

Υ.Γ. Η απάντηση στην ανακοίνωση από τον μπασκετάνθρωπο Νίκο Τούλη:

“Πράγματι οι φωτογραφίες “ειναι αδιάψευτοι μάρτυρες”.

Αλλά να θυμηθούμε ότι στο στάδιο υπήρχαν 3 γήπεδα μπάσκετ (το ένα μάλιστα ήταν μέσα!!!! στο χώρο του σταδίου και τα 2 πίσω από την νοτιανατολική μικρή κερκίδα) στο χώρο αυτό πολίες δημότες και αθλητές  έχουν “ρίξει” ποτάμια ιδρώτα έχουν βγει εκατοντάδες μπασκετμπωλίστες επιπέδου κι εκεί καταγράφηκε η μεγάλη πορεία της ΓΕΗ.

Τα γήπεδα μπάσκετ έχουν μετατραπεί σε γήπεδα τένις στο στάδιο Ελευθερίας
Τα γήπεδα μπάσκετ έχουν μετατραπεί σε γήπεδα τένις

Και επειδή το έζησα σε 8χρονη προπονητική διαδρομή, γνωρίζω ότι έδινε το δικαίωμα στην άθληση σε μια μεγάλη ευρύτερη περιοχή

Υ.Γ. προς την επιτροπή: κάνετε το μπασκετβολεϊκή κυψέλη!” .

Α.Π.

 

Η επιμονή του Μπούση για να ξεκινήσουν τα έργα στο ΒΑΚ

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Μιχάλης ΜπούσηςΤα έργα στο Βαρδινογιάννειο δεν θα είχαν αρχίσει αν δεν επέμενε ο Μιχάλης Μπούσης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ έβλεπε την καθυστέρηση από την γραφειοκρατία και εδώ και καιρό είχε αναφέρει στους συνεργάτες του ότι τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσει ο ίδιος τα χρήματα αφού το κονδύλι δεν έχει ακόμα εγκριθεί.

Μάλιστα αν και ορισμένοι στην ομάδα προσπάθησαν να τον μεταπείσουν να περιμένει μέχρι να έρθουν τα πρώτα χρήματα  ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ επέμενε για να ξεκινήσει το έργο όπως κι έγινε τελικά.

Και φυσικά η άφιξη του στην Ελλάδα δεν συνέπεσε  τυχαία με την έναρξη των εργασιών στο ΒΑΚ…

Ν.Μ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει