ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

324

Η Κολοκύθα σε ιδιώτες;

Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της βόρειας Κρήτης. Η παραλία της Κολοκύθας στην χερσόνησο Καλυδών του Δήμου Αγίου Νικολάου αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Ερωτηματικά, λοιπόν, προκαλεί το γεγονός ότι τέθηκε προς έγκριση αίτημα εταιρείας που διαχειρίζεται ξενοδοχείο της περιοχής για ιδιωτική χρήση της παραλίας.

Το θέμα που αφορά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου θα συζητηθεί στην 7η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης που θα γίνει αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου.

 

Ανακοίνωσε την επιτροπή

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος ΛιβανόςΝα λέμε και τα καλά! Τη σύσταση συμβουλευτικής ομάδας για την παροχή τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, σχετικά με τη στρατηγική στον τομέα των τροφίμων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνική Διατροφή», ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του «Μέρα25» κ. Κρίτωνος Αρσένη.

Την συμβουλευτική ομάδα θα στελεχώσουν καταξιωμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί και έργο της θα είναι και η παρακολούθηση και γνωμοδότηση επί της εν εξελίξει νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων, γνωστή ως Nutriscore.

Ο κ. Λιβανός  αναφέρθηκε στις επαφές και διαβουλεύσεις που έχει σε ευρωπαϊκό και διμερές επίπεδο  ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή του χρωματικού συστήματος Nutriscore για τα προϊόντα διατροφής και έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Αρσένη για κοινή σύγκληση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με τη συμμετοχή των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως ΥΠΑΑΤ για την προώθηση διεθνώς της «Ελληνικής Διατροφής».

 

Έχουν ήδη πρόταση!

Ειρήνη Χουδετσανάκη…Γιατί τα ανέφερα όλα αυτά; Για να πω ότι κάποιοι στην Κρήτη έχουν προνοήσει εδώ και καιρό κι έχουν έτοιμη την πρόταση!

Η Περιφέρεια όταν το υπουργείο συστήνει επιτροπή έχει ήδη υποβάλει την πρότασή της.

«Ναι όντως έτσι είναι εμείς έχουμε επίσημη πρόταση και τους την έχουμε στείλει» μου έλεγε χθες η Ειρήνη Χουδετσανάκη η οποία ήδη εδώ και καιρό προεδρεύει στην AREPO, την Ενωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών που “τρέχει” αυτά τα θέματα.

 

Ο αστυνομικός και το νομικό status των ζώων

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης είναι ο συγγραφέας του εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη»Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης είναι ο συγγραφέας του εγχειριδίου «Το Νομικό Status των Ζώων στην Ελληνική Εννομη Τάξη», ενός οδηγού νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς. Είναι το πιο σύγχρονο εγχειρίδιο για το συγκεκριμένο σκοπό.

Όμοιο του σε αρτιότητα δεν υπάρχει στην Ευρώπη, όπως αναγνώρισαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού φιλοζωικού κινήματος κατά την επίσκεψη τους στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2019.

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής Καθ. Klaus Buchner, αλλά και ο πρώην Ευρωβουλευτής Stefan Eck ενθουσιάστηκαν από το μοναδικό σε πληρότητα έργο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηρακλείου, σημειώνοντας πως είναι ένα εντυπωσιακό έργο που θα πρέπει να αναδειχθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγουμένως, βέβαια, θα πρέπει να έχει τη θέση που του αξίζει στον ελληνικό χώρο, αφού γράφτηκε για να βοηθήσει τους Έλληνες αστυνομικούς. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό – πέρα από το γεγονός πως βρίσκεται ήδη σε κάθε αστυνομικό τμήμα – είναι να ενταχθεί στην εκπαίδευση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη…Αυτό άλλωστε επεσήμανε η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ με αφορμή τη δική του σχέση με τα ζώα.

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη στο καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, όπου συζήτησαν για την ευζωία των ζώων συντροφιάς το έργο του κ. Χρυσάκη βρέθηκε στο επίκεντρο.

Η απάντηση του πρωθυπουργού έχει ενδιαφέρον, αφενός γιατί τόνισε πως γνωρίζει το έργο του κ. Χρυσάκη, αφετέρου γιατί έκανε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το εγχειρίδιο και την εκπαίδευση των αστυνομικών.

 

Το 8ωρο και οι ελιές του Χατζηδάκη

Τι τα θέλει και ο Χατζηδάκης και τα λέει αυτά; Ως «εργασιακή ευελιξία» χαρακτήρισε την… κατάργηση του οκταώρου που προωθεί η κυβέρνηση ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του, έφερε ως παράδειγμα ότι η 10ωρη δουλειά θα δώσει προοπτικά τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να πάει να μαζέψει τις ελιές του.

Ο  υπουργός έκανε λόγο για «διευθέτηση του χρόνου εργασίας για ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας». Πρόσθεσε, ότι η αλλαγή του ωραρίου μπορεί να γίνεται και μετά από αίτημα του εργαζόμενου.

«Δηλαδή», εξήγησε, «αν εγώ δουλεύω στο αεροδρόμιο της Ρόδου και θέλω τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο να πάω να μαζέψω ελιές. Δουλεύω οκτώ ώρες. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να μαζέψω ελιές πρέπει να πάρω άδεια άνευ αποδοχών. Άνευ αποδοχών. Τι λέμε εμείς.

Αν θες εσύ που έχεις το πρόβλημα αυτό μπορείς να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου να δουλεύεις παραπάνω ώρες το καλοκαίρι και το χειμώνα να πας να μαζέψεις τις ελιές σου αλλά όχι με άδεια άνευ αποδοχών αλλά πληρωμένη. Δηλαδή ενώ σήμερα μειώνεται το εισόδημά σου με το αυριανό καθεστώς αλλάζει αυτό. Εμείς λέμε να γίνεται με αίτημα του εργαζομένου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Λογικό να τον τρολάρουν

…Αυτά όλα ήταν αφορμή να ψάξουν ξανά το βιογραφικό του και να δουν ότι εκτός από την πολιτική δεν δούλεψε έξω ποτέ ο υπουργός. Από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ευρωβουλευτής (3 θητείες!) και μετά βουλευτής και υπουργός. Εδώ που τα λέμε κοιτάζει τα…ένσημα, τις παλιές καρτέλες, και δεν ξέρει τι είναι. Αδίκως τον τρολάρουν;

 

@patris
Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε επίσημα καταδίωξη αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων.
Μόνο…ούφο δεν μας είχε κάτσει ακόμη!
Kyriakos

 

Τι κατέθεσε ο Κοντονής

ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος ΚοντονήςΠεριστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή του κατά τη διάρκεια της υπουργίας του κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες στις δικαστικές Αρχές ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος εξετάστηκε με εντολή εισαγγελέα σχετικά με τις δηλώσεις του περί ψήφισης του Ποινικού Κώδικα τις παραμονές των εκλογών του 2019.

Η κατάθεσή του κράτησε δύο ώρες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία επικαλέστηκε και τα αναφερόμενα από αυτόν γεγονότα, ενώ ο ίδιος ερωτηθείς αν διαβλέπει ποινικές ευθύνες μετά την κατάθεσή του, φέρεται να δήλωσε «εύχομαι η εισαγγελική έρευνα να μην ανοίξει πέρα από τις πολιτικές και κεφάλαιο με ποινικές ευθύνες».

 

Και μια σκληρή δήλωση

…Ο ίδιος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εν λόγω υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση να ψηφιστούν οι Ποινικοί Κώδικες παραμονές των εκλογών ως «στίγμα και όνειδος» από μία κυβέρνηση που, όπως τόνισε, επαγγέλθηκε την κάθαρση, επικρίνοντας με σφοδρότητα τη διάταξη αλλαγής του αδικήματος για τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Σημείωσε ότι σειρά διατάξεων στους νέους Κώδικες είναι προβληματικές και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις νομοθετικές του επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας πως έχουν πολιτικές ευθύνες όσοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το εν λόγω νομοθετικό εγχείρημα.

Ο πρώην υπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην τότε κυβέρνηση για σειρά νομοθετικών επιλογών στο πλαίσιο της αλλαγής των Κωδίκων, σημειώνοντας ότι ορισμένες από αυτές είχαν «ταξικό πρόσημο» δηλώνοντας ότι στην εισαγγελέα θα μιλήσει αναλυτικά.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε χθες ο κ.Κοντονής με νόημα ανέφερε ότι «ο Ερντογάν έμαθα μοιράζει πατάτες και κρεμμύδια. Φαίνεται είναι η εποχή της παροχολογίας».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης με την γυναίκα και την κόρη του

 

Οι κόρες και οι ψήφοι

«Μηνύματα οργής» από τους ομογενείς, αναφορικά με τον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είπε πως λαμβάνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο SBS Greek της Αυστραλίας,  μόνο το κόμμα του καταψήφισε τον ισχύοντα νόμο.

Εξηγώντας τη θέση του, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το ΜέΡΑ 25 ήταν υπέρ της ουσιαστικής ψήφου των αποδήμων και πρόσθεσε ότι ο νόμος που πέρασε, ουσιαστικά δημιουργεί δύο κατηγορίες Ελλήνων και πρόσθεσε:

«Θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα. Η κόρη μου, του χρόνου που θα είναι 18 χρόνων, θα μπορεί να πάρει το αεροπλάνο, όπως γίνεται και τώρα, να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στις εκλογές. Αλλά δεν μπορεί ψηφίσει στο Σίδνεϊ όπου ζει.

Η κόρη του πρωθυπουργού και το προσωποποιώ τώρα το ξέρω, η οποία δουλεύει στη Goldman Sachs στο Λονδίνο, θα ψηφίσει μια χαρά. Υπάρχουν δηλαδή δύο ειδών κόρες, εκείνες οι οποίες είναι πραγματικά απόδημες και από τις οποίες στερούμε το δικαίωμα ψήφου.

Δεν είναι δε μόνο η κόρη μου. Είναι και η γιαγιά της, που δεν θα μπορέσει να ψηφίσει γιατί δεν έχει καταθέσει στην ελληνική εφορία δήλωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια». Είναι απαράδεκτο, είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, η διασύνδεση και μόνο του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με την οικονομική κατάσταση και με τη φορολογία.

 

Κάτω από το… μηδέν;

ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην τηλεόρασηΤι τα θέλει και τα μπλέκει ο… Νικ όλα αυτά;

Έκανε μια δήλωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έξω από το mega εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της πόλης και τον πήραν στο ψιλό…έτσι όπως το είπε.

“Έξι περιπτώσεις σε 11 εκατ. εμβολιασμούς, που δείχνει να έχουν κάποιες παρενέργειες είναι ένα ποσοστό κάτω από το μηδέν.

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός παρακολουθεί κανονικά.

Το θέμα των εμβολίων είναι πολύ σημαντικό” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, αναφορικά με τις περιπτώσεις, που άτομα ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους αίματος εντός περίπου δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μα κάτω από το μηδέν;

 

«Να είμαστε ενωμένοι»

η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Μάνφρεντ ΒέμπερΣτη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Μάνφρεντ Βέμπερ έθεσε εμμέσως το θέμα του sofagate.

«Όταν δεν είμαστε ενωμένοι, οι ανταγωνιστές και οι εχθροί μας δεν θα χάνουν καμία ευκαιρία να μας διχάσουν περισσότερο», τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Παράλληλα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε ότι «περιμένουμε από τους ηγέτες μας να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο, παρά το πρωτόκολλο, όταν εκπροσωπούν την ΕΕ στον κόσμο», και επισήμανε ότι «ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε απολυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες, ηγέτες που καλλιεργούν συγκρούσεις και όχι συμβιβασμούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι σταθερή και ενωμένη κάτω από όλες τις συνθήκες».

 

 

«Τα πήρε» ο Έρντο…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο ΝτράγκιΟ πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε χθες «απολύτως αναιδείς και χυδαίες» τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τον αποκάλεσε «δικτάτορα» με αφορμή τη στάση του απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα», είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις, σε μια συνάντηση που είχε χθες με νεαρούς Τούρκους.

«Ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Ντράγκι, τούς επέφερε πλήγμα», πρόσθεσε.

 

Μπίζνα

Ποια είναι η μεγαλύτερη μπίζνα που γίνεται ή ετοιμάζεται αυτή την περίοδο στην Κρήτη; Και έχει…τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών και ξένων; Και δεν είναι το καζίνο για να μην έχετε αμφιβολίες…

 

Νοθεία

Εκεί που φαινόταν ότι έχτιζε η Κρήτη ένα ισχυρό brand name στο κρασί κάποιοι έχουν βαλθεί να το χαλάσουν. H Ένωση Ηρακλείου καταγγέlλει τουλάχιστον δύο ότι φέρνουν… χύμα κρασί και το ανακατεύουν νοθεύοντας το κρητικό κρασί. Έτσι θα περάσει;

 

Σε σχήμα

Μα είναι δυνατόν αυτό που ακούγεται; Πως η οικογένεια Μπόμπολα ετοιμάζεται να ξαναμπεί στα ΜΜΕ, μέσω μετοχικού σχήματος που ήδη λειτουργεί, τηλεοπτικά και μη;

 

Η αλήθεια

Έτσι, για να ξέρουμε τι λέμε για τις θρομβώσεις. Η πιθανότητα εκδήλωσης της σπάνιας αυτής ανεπιθύμητης ενέργειας είναι 4 ανά 1.000.000 χορηγούμενες δόσεις του εμβολίου, ενώ η ίδια η λοίμωξη Covid-19 έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει 165.000 θρομβοεμβολικά επεισόδια ανά 1 εκατομμύριο ασθενείς. Αντιστοίχως το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει 1.763 θρομβωτικά επεισόδια ανά 1 εκατ. καπνιστές και τα αντισυλληπτικά δισκία 500-1.200 επεισόδια ανά 1 εκατ. γυναίκες.

 

Λιποθυμία

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε για λίγα λεπτά, χθες στη Δανία, όταν κατά τη διάρκεια live ενημερώσης για το εμβόλιο της AstraZeneca, μία γυναίκα λιποθύμησε.

Η γυναίκα η οποία είναι ανώτατη αξιωματούχος στον τομέα της Υγείας στη Δανία, έχασε τις αισθήσεις της, την ώρα που ο Δανός υπουργός Υγείας ανακοίνωνε τα μελλοντικά σχέδια της χώρας σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Μην βγουν να πουν ότι φταίει το εμβόλιο, έτσι;

 

Ο κόσμος

Και τα καλά του ιού! Οι εικόνες με τις ουρές στις εφορίες αποτελούν πια παρελθόν, όχι μόνο λόγω πανδημίας, αλλά καθώς πολλές συναλλαγές μπορούν να γίνουν πλέον ψηφιακά. Στόχος της ΑΑΔΕ για τα επόμενα χρόνια είναι να μην απαιτείται φυσική παρουσία των πολιτών για καμία υπηρεσία. Ήδη, με την ενεργοποίηση έξι εφαρμογών στην ιστοσελίδα τού TAXIS, σε συνδυασμό με τις 81 ψηφιακές υπηρεσίες, αποφεύχθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια επισκέψεις πολιτών στις εφορίες.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει