ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

464

Γραμματέας στο Μαλεβίζι

Μια είδηση σημαντική. Ο Φίλιππος Βαμβουκάκης (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Ηρακλείου) ανέλαβε καθήκοντα ως γενικός γραμματέας στον Δήμο Μαλεβιζίου. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Μενάλος Μποκέας σημειώνοντας: «Η ομάδα μας μεγαλώνει και δυναμώνει! Φίλιππε, καλή αρχή και καλή δύναμη!». Εδώ που τα λέμε, μια σωστή επιλογή του δημάρχου ο Βαμβουκάκης.

 

μια ένωση Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών θέλει  να γιορτάσει τα 80 χρόνια από τη γενναία… επέμβαση των Γερμανών στρατιωτών του Γ’ Ράιχ στην Κρήτη!

Η ιταμή πρόκληση

Η χθεσινή αποκάλυψη (και) της «Πατρίδος» για την εκδήλωση που ετοίμαζαν οι… Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές για τη γερμανική εισβολή στην Κρήτη έκανε τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο.

Μια ιταμή πρόκληση, μια κίνηση που δείχνει ότι κάποιοι παραμένουν… αμετανόητοι, αλλά κυρίως είναι ανιστόρητοι, καθώς δεν γνωρίζουν πως ο Άξονας όχι μόνο ηττήθηκε στον Πόλεμο, αλλά ουσιαστικά ηττήθηκε και στην Κρήτη αφού το επίλεκτο Σώμα των αλεξιπτωτιστών πουθενά αλλού δεν χρησιμοποιήθηκε μαζικά για την κατάκτηση εδαφών.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις βέβαια κατέβασαν τις αφίσες, αλλά εδώ είμαστε να τους… προτείνουμε μια άλλη… με τον Κρητικό να παλεύει με τον Γερμανό του Γ’ Ράιχ.

 

Ο περιβάλλων χώρος;

το παλιό λιμενικό περίπτερο στην παραλιακή λεωφόρο προστατεύει με ένα κατασκευαστικό «περιτύλιγμα ο ΟΛΗΜε αφορμή προχθεσινό μου σχόλιο για το Λιμενικό Περίπτερο ο αναγνώστης κ. Γ. γράφει: «Πέρασα σήμερα μπροστά από το Λιμενικό Περίπτερο και πολύ χάρηκα με την αισθητική παρέμβαση που έκανε ο Δήμος ή  ο ΟΛΗ του οποίου αποτελεί ιδιοκτησία.

Αν δεν κάνω λάθος, και ο περιβάλλων χώρος είναι της δικιάς του ευθύνης. Μήπως ήλθε η ώρα να αντικατασταθούν τα δύο αρχαία παγκάκια που υπάρχουν, να μπουν καινούργια αλλά να προστεθούν κι άλλα – με το μάτι νομίζω ότι θα χωρέσει καμιά δεκαριά – ώστε εμείς που μας αρέσει να κάνουμε την βόλτα μας στην συγκεκριμένη περιοχή να καθόμαστε ευχάριστα και πολιτισμένα να παρατηρούμε το ηλιοβασίλεμα από εκεί; Μεταφέρετε σας παρακαλώ το αίτημά μας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία».

 

Το σκάφος και η αλήθεια

Υπερσύγχρονο σκάφος Λιμενικού τύπου Α1Αξιομνημόνευτο κι όχι για καλό λόγο αυτό που έγραφε site με θέματα του Λιμενικού Σώματος για την «περίεργη» αλλαγή πλεύσης του σκάφος που υποσχέθηκαν η πολιτική και φυσική ηγεσία στο Ηράκλειο και ξαφνικά βρέθηκε στα Χανιά.

Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο που γράφτηκε είναι από άτομο που σίγουρα δε γνωρίζει το Λιμενικό Σώμα στο Ηράκλειο και τις ανάγκες του. Γιατί αν γνωρίζει και γράφει αυτό που έγραψε, συγνώμη, αλλά μάλλον  δεν ενδιαφέρεται ή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τις ανάγκες τοπικά του Λ.Σ.

Και αφού δε γνωρίζεις, συντάκτη, αυτό, όπως δε γνωρίζεις και το εάν δόθηκε καμία υπόσχεση, όπως αναφέρεις, τότε γιατί το γράφεις; Μπορώ να καταλάβω τον λόγο κι εγώ αλλά και όσοι το διάβασαν…

Επίσης,  το σημείο που κάνει λόγο για «παιδί και κουλούρι», σε ποιους αλήθεια αναφέρεται; Γιατί στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο Λ. Αυγενάκης και ο Μάξιμος Σενετάκης και εισέπραξαν και αυτοί την υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε.

 

Η καταγγελία και η απάντηση

ΠΑΓΝΗ ΕΚΑΒΟικογένεια από το Ηράκλειο κατήγγειλε ότι ο δικός της άνθρωπος, ένας 65χρονος, έφυγε από τη ζωή από Covid-19, αβοήθητος στο σπίτι, καθώς οι γιατροί με τους οποίους επικοινώνησε  τηλεφωνικά στο ΠΑΓΝΗ τού έλεγαν ότι τα συμπτώματά του είναι τέτοια που δεν χρήζει νοσηλείας.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία, ο ασθενής δεν πήγε στο νοσοκομείο και δεν προκύπτει ευθύνη γιατρού που αρνήθηκε να διαχειριστεί περιστατικό.

«Δεν γνωρίζουμε καν το περιστατικό, γιατί δεν μας κατήγγειλε η οικογένεια κάτι, ούτε μπορεί να γνωρίζει η οικογένεια τα αίτια θανάτου του. Πώς ξέρει ότι ο άνθρωπος αυτός πέθανε από Covid-19;» απάντησε η διοίκηση.

 

Συνέχεια των εμβολιασμών

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη ΚεραμέωςΣτην ένταξη των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου, αναφέρθηκε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21/4 στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα» σημειώνει σχετικά.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, οπότε από την επόμενη Τετάρτη, 21 Απριλίου, που ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς, θα μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού για να προγραμματίσουν πότε θα υποβληθούν σε εμβολιασμό.

 

@patris
Χαμός με το εμβόλιο της Astra. Χαμός με το εμβόλιο της J&J.
Για… άλλο ακούσατε κάτι;
Farmakopoios

 

Μια… ακραία οργάνωση

Μπορεί οι… αλεξιπτωτιστές να πήραν πίσω την εκδήλωση που σχεδιάζαν στην Κρήτη, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν για την ταυτότητα και τους στόχους της οργάνωσης, που χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ’ Ράιχ. Και που θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με μια ακροδεξιά ΜΚΟ που πίσω από την κάλυψη των «βετεράνων αλεξιπτωτιστών» ενδεχομένως κρύβεται ακραία οργάνωση η οποία μάλιστα έχει… και μέλη από την Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα διαφημίζει για τα μέλη της επικείμενες ασκήσεις «σύμφωνα με στρατιωτικά πρότυπα», π.χ. στα ταραγμένα εδάφη της Ουκρανίας.

Και, όπως αναφέρεται στο site, έχει έδρα το Σαλέρνο στην Ιταλία, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2001 «από μια ομάδα Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών», απέκτησε το σημερινό της όνομα το 2004, και «είναι μια αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική ένωση, που υποστηρίζεται από συνδρομές και διευθύνεται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τα ενεργά μέλη».

Στο τελευταίο μάλιστα αναγράφεται ότι συμμετέχει κι ένας Έλληνας, ονόματι ΓΚ. Ονομαστικές αναφορές γίνονται και σε έτερους Έλληνες ως μέλη της EPA, σε άλλα σημεία της ιστοσελίδας της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, και πριν εξαφανιστούν ως δια μαγείας, υπήρχαν τα ονόματα των Θ.Α. και Π.Κ.

Ο τελευταίος φαίνεται ότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στη Ραφήνα και έχει διαγωνιστεί σε αγώνες με αλεξίπτωτα. Σε σχετικό ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι ο Γ.Κ. διακρίθηκε σε πανελλήνιους αγώνες αστυνομικών αλεξιπτωτιστών και βραβεύεται από συνδικαλιστές αστυνομικούς.

 

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Το πρόγραμμα του Αλέξη

Συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 18.00, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την επούλωση των πληγών που έχει προκαλέσει η πανδημία και την υποστήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Ειδικότερα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει γενναία ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% χρέους της πανδημίας, μέτρα ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέο Πτωχευτικό με προστασία α΄κατοικίας. «Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να νιώσουν ξανά ασφάλεια.Όραμά μας, δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αν δεν αντιμετωπιστεί η ωρολογιακή βόμβα του ιδιωτικού χρέους, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Πρόκειται για σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας για όλους. Η κυβέρνηση υπόσχεται λουκέτα και ανεργία για πολλούς, μισούς μισθούς και επιχειρήσεις πνιγμένες στα χρέη για τους υπόλοιπους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. «Το σύνολο των προτάσεών μας για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κοστολογημένο στα 5,7 δισ. ευρώ. Ο κρίσιμος παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα της» σημείωσε ο Αλέξης.

 

Γιατί πανηγυρίζει ο Βρούτσης;

ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης ΒρούτσηςΠανηγυρίζει από ό,τι βλέπω ο Βρούτσης για τον ΕΦΚΑ και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υπερασπίζεται το έργο του!

«Ο e-ΕΦΚΑ γεννήθηκε την 1.3.2020 μετά την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν.4670/2020 που έγινε πλήρης ενοποίηση!

Μέσα στο 2020 δημιουργήσαμε 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες Ασφάλισης με ένα «κλικ» 642.227 συναλλαγές.

Ο e-ΕΦΚΑ συνεχίζει να εξελίσσεται ταχύτατα» γράφει, αλλά μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι δεν ξαναβλέπει υπουργείο μετά την γκάφα με τον Φουρθιώτη.

 

Η αντιπαράθεση των πρώην πρωθυπουργών και το σχόλιο του Γρ. Πασπάτη

Γρηγόρης ΠασπάτηςΈνα σημαντικό σχόλιο και έμμεση απάντηση στη στήλη (για τη διαμάχη Σημίτη- Καραμανλή) κάνει ο Γρηγόρης Πασπάτης.

«Με αφορμή την πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή σχετικά με την πολιτική των κυβερνήσεών τους στα ελληνοτουρκικά, θα ήθελα να κάνω ένα σύντομο σχόλιο.

Καταρχάς, οι ηγέτες κρίνονται κατά βάση από τα πεπραγμένα τους, όχι από το πόσο συχνά ή πόσο πολύ μιλούν μετά την αποχώρηση από το αξίωμα.

Με εξαίρεση τη σημαντική επιτυχία της εντάξεως της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη δύσκολα μπορεί να δρέψει δάφνες στο πεδίο των ελληνοτουρκικών. Δεν είναι μόνο οι τραγικοί χειρισμοί στη διάρκεια καθοριστικών στρατιωτικών και διπλωματικών κρίσεων, όπως στα Ίμια και στην υπόθεση Οτσαλάν.

Είναι κυρίως συνολικά η επικράτηση μιας αιθεροβάμονος αντίληψης για την επίλυση των διαφορών με κατευνασμό της Τουρκίας μέσω της εκχώρησης μιας sui generis ήπιας συγκυριαρχίας υπό την ομπρέλα της Pax Americana et Europeana, αφού υποτίθεται ότι η γείτονα χώρα αργά ή γρήγορα θα γινόταν μέλος της ΕΕ και θα σεβόταν το δυτικό και νατοϊκό πλαίσιο ασφάλειας.

Απέναντι σε αυτή την αντίληψη, οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή έθεσαν τις βάσεις μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη πολυμερών και εναλλακτικών δικτύων γεωπολιτικής επιρροής της Ελλάδος, χωρίς να απορρίπτεται η καλλιέργεια θετικών σχέσεων με την Τουρκία, αλλά και χωρίς να επενδύονται φρούδες ελπίδες σε ένα διμερή διάλογο δομημένο σε πολλά στοιχεία υποχωρητικότητας.

Γρηγόριος Αλ. Πασπάτης».

 

Το μνημείο του πολιτικού αρχηγού της Κρητικής Επανάστασης του 1866-1869 Αντώνιου Φ. ΠαπαδάκηΠαρέμβαση για το μνημείο

Μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι «ουδέποτε ετέθη θέμα αποχαρακτηρισμού του ταφικού μνημείου του Αντώνη Φ. Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών», ο γραμματέας της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Ν. Ηρακλείου επανέρχεται στο θέμα με επιστολή στην υπουργό.

Ζητά να μάθει τους λόγους που υπαγόρευσαν την ανάκληση της εισήγησης της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για το εν λόγω μνημείο.

Πρόκειται για μία απόφαση από τη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών έργων, Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων.

 

Ο ήρωας και ο δωσίλογος

ο μέγας εθνικός ευεργέτης Αντώνιος Φραγκιά ΠαπαδάκηςΟ Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου τονίζει πως είναι αδύνατο να αποδώσει τιμές,  να τελέσει μνημόσυνο και να καταθέσει στέφανο νίκης και μνήμης στο ταφικό μνημείο του μεγάλου εθνικού ευεργέτη και ουσιαστικό πολιτικού αρχηγού της Κρητικής Επανάστασης του 1866-1869 Αντώνιου Φ. Παπαδάκη.

Ο λόγος είναι ότι το μνημείο είναι βεβηλωμένο και έχει προστεθεί η προτομή και επιγραφή του καταδικασμένου από την ελληνική δικαιοσύνη μεταπολεμικά δωσίλογου και συνεργάτη των Ναζιστών, Δεμέστιχα.

«Επισημαίνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε και δε γίνεται ανεκτή η οποιαδήποτε ανοχή εμπλεκόμενων φορέων, θεσμών ή προσώπων που οδήγησε στη βεβήλωση του μνημείου.

Καλούμαστε να επιλέξουμε, μεταξύ του Μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη και Ήρωα ή του καταδικασμένου δωσίλογου στρατηγού υπουργού εσωτερικών του Τσολάκογλου και συνεργάτη στην κατοχή των ναζιστών» τονίζει.

 

Η πρώτη

Την πρώτη τους τηλεφωνική επαφή μετά την ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» πριν μερικές εβδομάδες είχαν χθες  οι Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη διάρκειά της, ο Μπάιντεν εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και παρότρυνε τον Ρώσο ομόλογό του να προωθήσει την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ θα «ενεργήσουν σταθερά για την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων» σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στον κυβερνοχώρο και τις παρεμβάσεις τους στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο Μπάιντεν πρότεινε μια συνάντηση κορυφής με τη Ρωσία σε ουδέτερο έδαφος «τους επόμενους μήνες» για να συζητηθεί το πλήρες φάσμα των ζητημάτων ΗΠΑ-Ρωσίας.

 

Δήλωση

Ωραία η δήλωση των πρώην μελών της διοίκησης του ΟΛΗ επί ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμένος τον οποίο οι ίδιοι προετοίμαζαν να πωληθεί (ξέρετε πώς εκχωρήθηκαν αυτά στο ΤΑΙΠΕΔ, τις συμφωνίες με το τρίτο μνημόνιο κλπ) και έκαναν και καλή δουλειά. Τι να πεις.

 

Θεωρίες

Πολύ μπλα μπλα και θεωρίες για την πανδημία. Παραβλέπουμε όμως ορισμένα βασικά. 30% των άνω των 70 δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ κινδυνεύουν περισσότερο. 50% των νοσηλευτών, 25% των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί βάζοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς.

 

Εξώδικο

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά ο γνωστός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας ζητά να κληθούν για κατάθεση μέλη της οικογένειας Χούρι στους οποίους ανήκει η κατασκευαστική εταιρεία CCC.

Υπενθυμίζεται ότι Καλογρίτσας και CCC ήρθαν σε συμφωνία με μεσολαβητή τον κ. Κυριάκο Τόμπρα προκειμένου να μετέχουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και να δημιουργήσουν κανάλι.

 

Η Μαριάννα

Με πολλή χαρά και υπερηφάνεια το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου συγχαίρει την απόφοιτή του Μαριάννα Καψετάκη για τη σπουδαία διάκριση που έλαβε σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς συμπεριλαμβάνεται στην περίφημη λίστα του περιοδικού Forbes, η οποία φέρνει στο προσκήνιο 30 νέους κάτω των 30 ετών επιτυχημένους σε διάφορους κλάδους, όπως οι τέχνες, ο πολιτισμός, η τεχνολογία.

«Η Μαριάννα, όπως και η δίδυμη αδερφή της Στεφανία, αποφοίτησαν από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και διαπρέπουν διεθνώς στην τέχνη και στην επιστήμη. Η ίδια δηλώνει πως η μουσική την εμπνέει στην επιστημονική της έρευνα.

Ετοίμαζε κάποια κομμάτια του Μπετόβεν και του Σοπέν στο πιάνο για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό και παίζοντας σκέφτηκε μια πρωτοποριακή ιδέα για τον χώρο και τον χρόνο στην ανθρώπινη μνήμη. “Είναι σαν να εμπνέει η μια την άλλη” λέει για τη μουσική και την Ιατρική.

“Όταν θέλω μια ιδέα, παίζω πιάνο”.

Ευχόμαστε στη Μαριάννα και στη Στεφανία υγεία και πρόοδο. Οι λαμπρές επιτυχίες τους μας γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια και μας τιμούν ιδιαίτερα. Τις ευχαριστούμε θερμά, καθώς ποτέ δεν ξεχνούν το σχολείο από όπου ξεκίνησαν» αναφέρει το σχολείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει