Δέσμευση για τον Πλατύ Ποταμό

155

Σε τεχνικό σύμβουλο ανατίθεται η επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης για την εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, με ορίζοντα υλοποίησης τους τέσσερις μήνες, προκειμένου το έργο να μπορέσει να δημοπρατηθεί ως το τέλος του 2021.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.  Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο ιστορικό της προώθησης του έργου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2007 και τη συνέχισή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ επεσήμανε ότι αυτό βάλτωσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πηγή χρηματοδότησης του έργου ο υφυπουργός είπε ότι το έργο έχει ενταχθεί με το ποσό των 130 εκατ. ευρώ στο ΠΔΕ μέσα στα οποία είναι και το κόστος των απαλλοτριώσεων, ενώ ενημέρωσε τον βουλευτή κ. Βασίλη Κεγκέρογλου ότι το έργο έχει προταθεί για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης με βάσιμες ελπίδες ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα για την τελική ένταξή του, αλλά επεσήμανε ότι υφίσταται εναλλακτικό σενάριο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ο βουλευτής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μετά τα θετικά νέα ζήτησε επιπλέον την υλοποίηση μελέτης προκειμένου να ερευνηθεί αν, εκτός από τον εμπλουτισμό του φράγματος Φανερωμένης και της αρδευόμενης σήμερα έκτασης, οι ποσότητες του νερού που θα οδηγούνται προς τη Μεσσαρά αρκούν για να επεκταθεί η αρδευόμενη έκταση και να ενισχυθεί ουσιαστικά η αγροτική παραγωγή και οι αγρότες της Μεσσαράς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει