Τα self tests το μόνο όπλο κατά του κοροναϊού

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

185

Κάνουμε ένα πείραμα με τα Λύκεια και αν πετύχει συνεχίζουμε για τα Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, δηλαδή ακόμα χειρότερα: με περισσότερα κρούσματα από πριν.

Οι απορίες που εκφράζονται από καθηγητές και γονείς είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής «Τι μέτρο έχει ληφθεί για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία;», «Από τα περισσεύματα θα κάνουμε το εμβόλιο;», «Τι γονείς είστε εσείς που στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο;»

Δεν πρόλαβε η υπουργός, κ. Νίκη Κεραμέως, να ανακοινώσει το άνοιγμα των λυκείων και ήδη άρχισαν οι αντιδράσεις, βάσιμες και μη.

Είναι γεγονός ότι ενώ η πανδημία ήταν σε πλήρη εξέλιξη, το υπουργείο αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, κατά την ταπεινή μου γνώμη απαράδεκτη κίνηση κι ας έλεγε ο κ. Μαγιορκίνης ότι όσο περισσότερα παιδιά τόσο καλύτερα…

Τον Σεπτέμβρη γράφαμε πως τα μόνα μέτρα που πήρε το υπουργείο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ήταν τα παγούρια που τελικά ήταν σαν μπρελόκ και οι μάσκες που αν αρχίσω να γράφω για αυτό το ανέκδοτο δε θα μου φτάσει όλη η εφημερίδα. Ένα θα πω, η μάσκα της κόρης μου, 8 χρόνων, ούτε σε εμένα δεν κάνει.

Με αφορμή τα τεστ λοιπόν να θυμίσω τι είχε γίνει στις Βούτες όταν είχαν βρεθεί θετικά κρούσματα. Τότε οι γονείς είχαν βάλει το χέρι στην τσέπη γιατί δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνουν τεστ από την υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Όλους αυτούς τους μήνες, οι περισσότεροι τόνιζαν πως τα «τεστ, τεστ, τεστ» αποτελούν μονόδρομο.

Είδαμε, για παράδειγμα, χιλιάδες εκπαιδευτικούς να έρχονται στην Κρήτη μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, από περιοχές «κόκκινες» όταν η Κρήτη είχε ακόμα χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων, χωρίς να ελέγχονται. Ξέρω πάρα πολλούς δασκάλους και καθηγητές που από την τσέπη τους, και πάλι, πλήρωσαν για να κάνουν τεστ, μάλιστα προτίμησαν μοριακό, γιατί αισθάνθηκαν μία αδιαθεσία και δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τους μαθητές τους.

Τώρα, έρχεται το Υπουργείο και λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα πανηγυρίζει γιατί έχουμε στα φαρμακεία τα περίφημα self tests. Τα τραγελαφικά για τις συσκευασίες των 25 τεμαχίων τα διαβάσατε σε άλλες σελίδες της εφημερίδας.

Το τι θα γίνει από Δευτέρα θα το παρακολουθήσουμε όλοι μαζί. Ένα είναι σίγουρο, από τη δική μου σκοπιά, τουλάχιστον, κάνουμε ένα πείραμα με τα Λύκεια και αν πετύχει συνεχίζουμε για τα Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Και καλό Πάσχα!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει