ΒΑΡΔΑΚΗΣ: Συνεχίζουν τους διαγωνισμούς που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ

125

Η ανάγκη υλοποίησης του Βόρειου Οδικού Άξονα, τέθηκε επί τάπητος, από τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι η υλοποίηση του ΒΟΑΚ, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, θα ενώσει το νησί, κυρίως όμως, θα δημιουργήσει συνθήκες οδικής ασφάλειας, δεδομένου ότι ο φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης είναι δυσβάσταχτος.

Ο κ. Βαρδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Καραμανλή για τον ΒΟΑΚ, που κατά τα λεγόμενα του τελευταίου, θυμίζει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, διότι είναι ένα έργο πάνω στο οποίο έχουν χτιστεί πολλές πολιτικές καριέρες, αλλά ταυτόχρονα έχουν διαψευστεί και πολλές προσδοκίες εδώ και πολλά χρόνια, παραδεχόμενος κοινώς τα ψέματα και την απραξία των προηγούμενων 30 ετών, μεταξύ αυτών και της ΝΔ.

Οι ισχυρισμοί της ΝΔ ότι παρέλαβε ένα σκίτσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταρρίπτονται, αφού η κυβέρνηση υιοθετεί τον αρχικό σχεδιασμό, συνεχίζοντας τους διαγωνισμούς που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε υποστηρίξει, άλλωστε, ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθούν οι διεθνείς αυτοί διαγωνισμοί, καθώς μέσω αυτών θα προκύψουν οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν και στο επόμενο στάδιο.

Ο υπουργός, κατά τον κ. Βαρδάκη, δεν δεσμεύθηκε σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε και παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

«Η κυβέρνηση βασίζει την υλοποίηση του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω του οποίου προτείνεται η χρηματοδότηση με μόλις 427 εκ. ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι άνω του 1,5 δις ευρώ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή χαρακτηριστικά, ενώ ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι ολοκληρώθηκε η β΄ φάση του διαγωνισμού για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη Λασιθίου, μήκους 22,5 χιλιομέτρων και κατασκευαστικού κόστους 205 εκατομμυρίων ευρώ, που θα υλοποιηθεί με Σ.Δ.Ι.Τ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει