ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ: Αγωνία για τις λαϊκές

212

Πολλαπλά είναι τα ανοικτά μέτωπα για την κυβέρνηση, από τους αγρότες, καθώς η μία διαμαρτυρία διαδέχεται την άλλη.

Ειδικότερα χθες, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών δεν προσήλθαν στους… πάγκους τους, αλλά στην Περιφέρεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση και αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο οικόπεδο Λυδάκη στην Κηπούπολη, ενώ ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Οι παραγωγοί είχαν υψώσει μαύρες σημαίες στα αυτοκίνητα τους εκφράζοντας τις έντονες αντιδράσεις τους σε σχέση με τις προθέσεις της κυβέρνησης, για τις οποίες εκτιμάται ότι επιχειρείται η ουσιαστική και άτυπη ιδιωτικοποίηση των λαϊκών.

Οι παραγωγοί παράλληλα διαμαρτύρονται διότι επί ένα και πλέον χρόνο πια, βρίσκονται σε μια δεινή κατάσταση μέσα από την οποία για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν τα κόστη παραγωγής τους, λόγω lockdown και κλειστών αγορών.

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών, συμμετείχε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Στην Αποκεντρωμένη κατέληξε η μηχανοκίνητη πορεία των παραγωγών για τις λαϊκές
Στην Αποκεντρωμένη κατέληξε η μηχανοκίνητη πορεία των παραγωγών.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με εκπροσώπους των συλλόγων, με αγρότες και πωλητές, άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα έτσι όπως αναμένεται να διαμορφωθεί με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ και σε δήλωσή του ανέφερε: «Η κραυγή αγωνίας για το εργασιακό τους μέλλον και η απόγνωση που τους διακατέχει, είναι δεδομένη. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει στο νεοφιλελεύθερο στόχαστρό της τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Εξακολουθεί να εμμένει σε ένα μοντέλο που καταστρατηγεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του θεσμού». Κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

«Φτάνει ο εμπαιγμός από το Υπουργείο και την κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα των λαϊκών αγορών» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος επίσης βρέθηκε στις κινητοποιήσεις.

«Παρά τα όσα συζητήθηκαν και τη δέσμευση του κ. Γεωργιάδη να λάβει υπόψη του, τις προτάσεις των ομοσπονδιών παραγωγών και εμπόρων , η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη έναν αθέμιτο πόλεμο σε βάρος ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Στις κινητοποιήσεις των παραγωγών βρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους εμπόρους για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αλλοιώνει τη φιλοσοφία των λαϊκών αγορών. Εξέφρασε την στήριξη του στους αγώνες για την προστασία των λαϊκών αγορών ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί.

Τις κινητοποιήσεις χαιρέτησε και το Κομμουνιστικό Κόμμα με τον βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οδηγούν στην εκδίωξη από τις λαϊκές των ανθρώπων του μόχθου, των μικροεπαγγελματιών, δίνοντας τη θέση τους σε «ενδιαφερόμενους» μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας και σε εταιρείες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει