ΑΚΗΣ ΦΛΑΟΥΝΑΣ: «Ο ΟΦΗ μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά»

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ VOLLEY LEAGUE ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

115

Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Volley League μετά από μία επίπονη αγωνιστική διαδικασία που ουσιαστικά διήρκησε ένα τρίμηνο. Απαλλαγμένη από την πίεση των αποτελεσμάτων, η τοπική ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο ωστόσο δεν απέφυγε την τελευταία θέση της κατάταξης.

Αυτό που την παρηγορεί, είναι ότι πάλεψε σχεδόν όλα τα παιχνίδια αλλά της έλλειψαν τα θετικά αποτελέσματα και οι βαθμοί (3 νίκες σε 19 ματς).

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό αυτής της ιδιότυπης σεζόν για όλες τις ομάδες, ο Άκης Φλαούνας στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του και στον σεβασμό που επέδειξαν οι αντίπαλοι:

«Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια. Επίσης όλες οι μεγάλες ομάδες δεν έκαναν μαζί μας ροτέισον. Όλες μας έπαιξαν πολύ σοβαρά, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Αυτό είναι ένα credit για μας. Κανείς δεν μας έπαιξε για πλάκα. Μπορούσαμε να κάνουμε μερικές νίκες ακόμα», τόνισε ο τεχνικός του ΟΦΗ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1.

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική πορεία της ομάδας αλλά και για την προσφορά των κρητικών παικτών του ΟΦΗ, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Παίξαμε στο Λίντο και χωρίς κόσμο. Εάν ήταν μαζί μας, θα βοηθούσε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Ο Φραγκιαδάκης ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος για μας.

Ο Ρουμελιωτάκης είναι ένας παίκτης που τον ξέρω, με περγαμηνές. Πέρσι δεν έκανε καλή χρονιά. Ήταν ένα στοίχημα δικό μου να αναγεννηθεί φέτος. Και έγινε. Με βάση την πορεία της χρονιάς με τα λοκντάουν και όλα αυτά, η ομάδα προς το τέλος της σεζόν, άρχισε να αποδίδει. Είχαμε πει ότι θα είναι μια διορθωτική χρονιά και από πλευράς οικονομικής εξυγίανσης για το τμήμα. Με βάση αυτό, είμαι ευχαριστημένος».

Σύμφωνα με τον Άκη Φλαούνα, ο ΟΦΗ μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα με ένα πλάνο τριετίας και μεγαλύτερη αξιοποίηση του κρητικού στοιχείου: «Το ελληνικό βόλεϊ χρειάζεται τον ΟΦΗ και ο ΟΦΗ το βόλεϊ. Η ομάδα πρέπει να είναι στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα να διεκδικεί ψηλότερες θέσεις. Με έναν καλό σχεδιασμό κι ένα πλάνο τριετίας, μπορεί να γίνει. Πρέπει να αξιοποιηθεί παραπάνω το έμψυχο δυναμικό της Κρήτης.

Βλέπω σε όλη την Ελλάδα Κρητικούς παίκτες. Γιατί να μην είναι στον ΟΦΗ, οι παίκτες αυτοί; Η ομάδα δεν μπορεί να αλλάζει κάθε χρόνο 10 παίκτες. Πρέπει να έχει έναν κορμό στον οποίο να στηρίζεται και να κάνει απλά κάποιες προσθήκες κάθε χρόνο. Θεωρώ ότι υπάρχει μια βάση αθλητών για του χρόνου».

Τέλος για το θέμα της ανανέωσης συνεργασίας με την ομάδα του Ηρακλείου, ο κ. Φλαούνας τόνισε ότι είναι ανοιχτό, εκφράζοντας πάντως την επιθυμία του να παραμείνει στον ΟΦΗ:

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον πρόεδρο. Η επιθυμία μου είναι να συνεχίσω το έργο μου, αν συμφωνεί και ο πρόεδρος. Τις επόμενες μέρες θα του καταθέσω την αναφορά μου και τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, είτε είμαι εγώ, είτε είναι κάποιος άλλος για του χρόνου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει