Το βίντεο “έπιασε” τον εμπρηστή επί το έργον

195

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Αρκαλοχωρίου ο 58χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος φαίνεται σε βίντεο που έχει η Πυροσβεστική να βάζει με ένα ακόμη άτομο (από  περιοχή εκτός Κρήτης)  φωτιά προχθές το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Στείρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του από το ανακριτικό γραφείο της Π.Υ. Ηρακλείου εμπεριέχει διάφορες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα πέρα από τον εμπρησμό από πρόθεση. Μάλιστα, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, ο 58χρονος αιφνιδιάστηκε όταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική και τον αναζητούσαν.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το βίντεο που τον «καίει» και παραδόθηκε στις Αρχές δείχνει τον 58χρονο και τον συνεργό του, που δεν είχε συλληφθεί μέχρι την ώρα που έκλεινε η σύνταξη της «Π»,  να σταματούν με το αυτοκίνητο του πρώτου, να βάζουν φωτιά και να ρίχνουν και ξύλα από πάνω για να φουντώσουν οι φλόγες.

Σημειώνεται ότι από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες κυκλώματος πλησίον του Σκοπευτικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου που βρίσκεται στην περιοχή φαίνεται ότι οι δράστες έβαλαν φωτιά κοντά στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, επέλεξαν συγκεκριμένο  σημείο ώστε με την κατεύθυνση που είχαν προχθές οι ισχυροί άνεμοι η φωτιά να απειλούσε τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το όχημα με το οποίο διέφυγαν ο 58χρονος και ο συνεργός του, αλλά και η πινακίδα κυκλοφορίας τους. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στις Αρχές έχει δοθεί υλικό και από άλλες κάμερες όπου κατά το παρελθόν φαίνεται ότι ο 58χρονος είχε επιδείξει πολύ βίαιη συμπεριφορά εναντίον συγκεκριμένου ατόμου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει