Στη φυλακή Ηρακλειώτης για την αποπλάνηση του 4χρονου γιου του

507

Στη φυλακή θα οδηγηθεί νεαρός Ηρακλειώτης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για την σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου του. Αν και ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του, αποδίδοντας τις κατηγορίες σε σκοπιμότητες της γιαγιάς (από την πλευρά της μητέρας που δεν βρίσκεται στη ζωή), το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών για την αποπλάνηση και ποινή φυλάκισης ενός έτους για την κατηγορία της διάπραξης γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών (πλημμέλημα).

Είχε κριθεί ένοχος και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο που του είχε επιβάλει συνολικά ποινή κάθειρξης επτά ετών και ενός έτους αντίστοιχα, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου λόγω λευκού ποινικού μητρώου. Στην έφεσή του έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα υπό τον όρο να μην πλησιάσει ξανά το αγοράκι του. Αυτή τη φορά όμως θα οδηγηθεί στη φυλακή. “Η δικαιοσύνη ανακουφίζει τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, χωρίς μεροληψίες και στερεότυπα” δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής (υποστήριξης της κατηγορίας), κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, κ. Νίκο Πετρίδη, η καταδίκη στηρίχτηκε ουσιαστικά στην πραγματογνωμοσύνη μιας ιδιώτη παιδοψυχολόγου και στα όσα κατήγγειλε η γιαγιά του παιδιού, παρά το γεγονός ότι καμία από τις πραγματογνωμοσύνες των παιδοψυχολόγων-παιδοψυχιάτρων δε “μιλάει” για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει