ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Υπογραφή σύμβασης και υποχρεωτική εφαρμογή της

2,456

Την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και την κήρυξή της ως υποχρεωτική, ζητά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Απριλίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Τα αιτήματα

Το Σωματείο μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Παρά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας στα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αναδείξουμε την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και για το ότι πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθούν και δη οι εποχικοί, δυστυχώς παραμένουν μόνο  υποσχέσεις και εξαγγελίες.

Σε ένα ίδιο πλαίσιο κινείται τελευταία και η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουμε για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εκπρόσωποι τους δημιουργούν θέματα, σχετικά με αφαίρεση χρόνιων θεσμικών δικαιωμάτων.

Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι για την ομαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας όλων μας καθώς επίσης και η ρύθμιση των όρων αμοιβής και εργασίας.

ΖΗΤΑΜΕ:

Υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και κήρυξη της ως γενικώς υποχρεωτική.

Μετά την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και τις ενέργειες που απαιτούνται από την πλευρά των εργαζομένων για την κήρυξη της ως γενικώς υποχρεωτική, το Υπουργείο δεν έχει κάνει καμία ενέργεια, παρά τις δεσμεύσεις.

Για τους εργαζόμενους με υποχρεωτικό δικαίωμα επαναπρόσληψης να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού από τον Απρίλιο.

Να εκδοθεί εγκύκλιος όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο που θα αποσαφηνίζει ότι δεν θίγεται το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης λόγω αναστολής σύμβασης και που θα ακυρώνει τις απολύσεις που ήδη διαπιστώνουμε με τα ξενοδοχεία κλειστά.

Να εμφανιστούν άμεσα τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων.

Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ και έκπτωση ενοικίου.

Απόσυρση του νέου Νομοσχεδίου -έκτρωμα που εισηγείται η Κυβέρνηση “δωράκι” στους εργοδότες που θέλουν τους εργαζόμενους “λάστιχο” για την καθιέρωση ενός νέου ευέλικτου ωραρίου εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες των εργοδοτών – επιχειρήσεων.

Διεύρυνση των μέτρων με οικονομική στήριξη όλων των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό μέχρι το άνοιγμα των επιχειρήσεων”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει