Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ και η Εθνική Παλιγγενεσία

106

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως θα τελεσθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Απριλίου επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε’, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευγένιος Καρακωνσταντάκης, Γραφεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος θα αναφερθεί στην προσωπικότητα του Εθνομάρτυρος Πατριάρχου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τον Άγιο Γρηγόριο Ε΄, το οποίο θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως (www.impeh.gr), μέσω της σελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως στο Facebook  (www.facebook.com/mitropoli.petras.herronisou) και ραδιοφωνικά στη συχνότητα των 90,1 FM.

Ομιλητές της Ημερίδας θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, με θέμα: «Η αλήθεια πίσω από τους αφορισμούς της Επαναστάσεως του 1821 από τον Πατριάρχη Γρηγόριο το Ε΄», ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης, Κληρικός – Θεολόγος Καθηγητής, με θέμα: «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ ως φορέας του πατερικού φρονήματος» και ο κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Δρ. Ιστορίας, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Συνεργάτης Κ.Ε.Σ. Χάρβαρντ, με θέμα «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και η Παιδεία του Γένους».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει