Εξώδικο στη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους

ΑΠΟ 20 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ

1,187

Εξώδικο έστειλαν περισσότεροι από 20 πανεπιστημιακοί γιατροί του ΕΣΥ από το Ακτινολογικό Εργαστήριο, την Πυρηνική Ιατρική και το τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ στην διοίκηση του νοσοκομείου ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες και στις αρχές Μαρτίου είχαν προχωρήσει για τον ίδιο λόγο σε απεργία, με αποτέλεσμα να χάσουν τα ραντεβού τους δεκάδες ασθενείς από όλη την κρήτη που είχαν πάει για τις θεραπείες τους.

Σύμφωνα με το εξώδικο αυτό που περιμένουν από τη διοίκηση, δεν είναι να τους απειλεί με εισαγγελείς, ούτε να τους δώσει το “εξτραδάκι” τους όπως ειπώθηκε αλλά να τους πληρώσει όπως προβλέπει ο νόμος για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι όταν προχώρησαν σε 24ωρη απεργία στις αρχές Μαρτίου η διοίκηση είχε επιρρίψει ευθύνες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης που δεν ικανοποίησε τα αιτήματα της μετακίνησης τους από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ και είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Ωστόσο η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ πέρασε στην αντεπίθεση. Με μια σκληρή ανακοίνωση επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στις 26 Φεβρουαρίου η διοικήτρια Λ. Μπορμπουδάκη είχε επισκεφθεί τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, παρουσία διοικητικών και οικονομικών στελεχών του νοσοκομείου και είχε ζητήσει να προχωρήσει την ίδια ημέρα κιόλας στην καταβολή των δεδουλευμένων των τεχνολόγων των Τμημάτων Ακτινοθεραπείας, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Πυρηνικής Ιατρικής, Υπερήχου, ώστε να μην υπάρξει καμία αναβολή ακτινοθεραπειών και άλλων ακτινολογικών πράξεων.

“Δικαιολογίες τύπου δεν μας έχει καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ οικονομική αποζημίωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από διοικήσεις νοσοκομείων, όταν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και εν συνεχεία ρύθμισης” επεσήμανε σε ανακοίνωση της.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί, διευθυντές και επιμελητές να στείλουν εξώδικο σε “φιλική γλώσσα” στην διοίκηση διεκδικώντας ωστόσο με σαφήνεια αυτά που δικαιούνται.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

“Με την παρούσα όχληση και διαμαρτυρία μάς, δεν επιθυμούμε να έρθουμε και μάλιστα μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, και της πίεσης που υφίσταται όλη η δημόσια υγειονομική υποδομή της Χώρας και μεταξύ άλλων και Νοσοκομείο μας, σε αντιπαράθεση ή να δημιουργήσουμε τοξικό κλίμα στις σχέσεις με την Διοίκηση μας.

Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε, να υπενθυμίσουμε το ρόλο και την προσφορά μας, πιστεύοντας, στην ορθή εκτίμηση και αξιολόγηση αυτών εκ μέρους της Διοίκησής μας και επιζητώντας την συνεργασία και τον έμπρακτο σεβασμό της προσωπικότητας ενός εκάστου εξ ημών.

Τα εύλογα και νόμιμα συμφέροντά μας είναι απλά η βεβαιότητα, η σαφήνεια και η ακριβόχρονη καταβολή των δεδουλευμένων μας από την ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου”.

Μην μας λέτε ότι θα μας στείλετε στον εισαγγελέα

“Κατά δε την τελευταία συζήτησή μας πάνω στο θέμα των αμοιβών μας δυστυχώς η πλευρά σας,  της Διοικήσεως μας δηλαδή, τονίζομε το {μας} διότι θεωρούμε ότι θα έπρεπε να μας προστατεύετε και να μας κάνετε να νιώθουμε πολύτιμοι και σεβαστοί για το έργο μας προς το Νοσοκομείο μας, δυστυχώς μας απευθύνθηκε με ανάρμοστο τρόπο, απειλώντας μας με «Εισαγγελείς» και προκαλώντας σε όλους μας με αυτήν την φράση της,  μια αίσθηση ΑΔΙΚΙΑΣ, υποτίμησης, πικρίας, καταπίεσης.

Εχθές μάλιστα μέλος της Διοικήσεως ανέφερε ότι αν ήταν στο χέρι του τότε θα έκλεινε τα απογευματινά ιατρεία, απαξιώνοντας έτσι την αιτιολογική βάση της εργασίας μας ως άχρηστη ή περιττή και είπε ακόμη ότι το έργο μας – η εργασία μας είναι εθελοντική και ότι εκ περισσού αμειβόμαστε”.

Δεν είναι “ένα εξτραδάκι” είναι η εργασία μας

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

“Παρακαλούμε με ευγένεια, να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον, τέτοιου είδους απειλές σε βάρος του μοχθούντος με υπευθυνότητα και με ενσυναίσθηση προσωπικού των «απογευματινών» ιατρείων, ιατρών και τεχνολόγων, αλλά να γίνει ένας αναστοχασμός και μια επανεκτίμηση της προσφοράς μας και του ότι το αντίτιμο που λαμβάνομε δεν είναι ούτε φιλοδώρημα ούτε «ένα εξτραδάκι» όπως ειπώθηκε από εσάς, αλλά το νομοθετημένο αντίτιμο της υπεύθυνης εργασίας και της προσφοράς μας που δεν περιέχει μόνο γνώσεις, αλλά και πολυετή επαγγελματική εμπειρία”.

Το εξώδικο καταλήγει:

“ Επειδή η μη εμπρόθεσμη καταβολή των δεδουλευμένων μας, αλλά αντιθέτως η αβέβαιη, άτακτη, παρακλητική από μέρους μας, με ανάγκη διαρκών οχλήσεων και μέριμνας που συνιστούν προσβολή της προσωπικότητας μας – πρέπει να παύσει πλήρως και να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

Επειδή ούτε η γνώμη της Δ/ντριας 7ης ΔΥΠΕ η οποία έχει διατυπωθεί σαφέστατα και έγκειται στην άμεση καταβολή από το αποθεματικό των δεδουλευμένων προς εμάς.

Επειδή κάθε δεδουλευμένη αμοιβή θα πρέπει να καταβάλλεται πάντοτε εντός της οικονομικής χρήσης κατά την οποία και υποχρεούμαστε να υποβάλλομε δήλωση φόρου εισοδήματος και να καταβάλλομε το αντίστοιχο ποσό φόρου.

Επειδή πρέπει έως την 3η ημέρα εκάστου μηνός να έχουν εκκαθαριστεί και καταβληθεί οι νόμιμες αποδοχές  εκάστου εξ ημών του προηγούμενου μηνός,

Επειδή πρέπει να μας παρέχετε με διαφάνεια ανάλυση του τρόπου υπολογισμού των αμοιβών μας”, ζητούν.

“Την παύση οποιασδήποτε απειλής στο μέλλον εφόσον προβαίνουμε σε νόμιμη άσκηση δικαιωμάτων που η Διοίκηση πλημμελώς ή αμελώς έχει παραγνωρίσει.

Την άμεση εκκαθάριση και καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών μας.

Την παύση οποιασδήποτε καθυστερήσεως καταβολής των οφειλομένων στο μέλλον αποδοχών μας.

Την διαφάνεια με την παράθεση πλήρους αναλυτική πληροφόρησης όλων των αριθμητικών παραμέτρων που απαιτούνται για να εκτελεστεί αριθμητική επαλήθευση της ορθής κατανομής και καταβολής των αποδοχών μας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα στο νόμιμο εκπρόσωπο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες της οχλήσεως και της υπερημερίας οφειλέτου”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει