ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Κάτι κινείται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

548

Έξι πτήσεις από Ευρωπαϊκές πόλεις αναμένονται σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, οι περισσότερες μέσα σε μία μέρα από την έναρξη της θερινής σεζόν των πτήσεων στις 27 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται  να προσγειωθούν τρεις πτήσεις από Γερμανία, δύο της Lufthansa από Μόναχο και Φρανκφούρτη και μια της EasyJet από Βερολίνο, μια πτήση της Transavia από Άμστερνταμ, και δύο της EasyJet από Γενεύη και από Λονδίνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ertnews.gr κάθε πτήση τίθεται εν αμφιβόλω μέχρι την τελευταία στιγμή και υπάρχει πιθανότητα ακύρωσης λόγω μη πληρότητας του αεροπλάνου. Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένη μια πτήση της Lufthansa από Μόναχο.

Οι επισκέπτες που έρχονται στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, είναι μεμονωμένοι τουρίστες και μένουν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή φιλοξενούνται σε φιλικά τους σπίτια, καθώς τα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ στη χώρα, ωστόσο ο προγραμματισμός για τη φετινή χρονιά θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών και την πορεία της πανδημίας, άρα βρίσκεται ακόμα στον αέρα, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ταξιδιώτης οφείλει να έρχεται με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών και με συμπληρωμένο PLF, ενώ για την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου ισχύουν οι ίδιοι όροι, αλλά και η επιπλέον υποχρέωση του ταξιδιώτη να επιστρέφει στη χώρα του με δεύτερο αρνητικό PCR.

Η μόνη χώρα που θεωρείται ασφαλής και οι κάτοικοί της δεν υποχρεούνται σε τεστ είναι το Ισραήλ. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου συνεχίζονται οι τυχαιοποιημένοι έλεγχοι στους επιβάτες των εισερχόμενων πτήσεων με βάση τα στοιχεία του PLF που επεξεργάζεται ο αλγόριθμος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει