ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

Νεκρός ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε δύο αστυνομικούς

100

Δύο αστυνομικοί, μέλη της υπηρεσίας του Καπιτωλίου, τραυματίστηκαν αφού παρασύρθηκαν από ένα όχημα κοντά στο συγκρότημα που στεγάζει το Κογκρέσο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς και φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του. Το συμβάν σημειώθηκε κοντά σε ένα φυλάκιο ασφαλείας, στην πλευρά όπου βρίσκεται η Γερουσία.

Η αστυνομία απέκλεισε το Καπιτώλιο εξαιτίας «εξωτερικής απειλής» με το προσωπικό να μην μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από το κτήριο.

«Κάποιος έριξε ένα όχημα σε δύο αστυνομικούς» στο σημείο ελέγχου στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας, ανέφερε η αστυνομία. «Ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση.

Και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε. Σύμφωνα με τα αμερικάνικα δίκτυα ο ένας αστυνομικός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Στην περιοχή του Καπιτωλίου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετά την πολύνεκρη επίθεση, στις 6 Ιανουαρίου, από διαδηλωτές, υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόσφατα, αφαιρέθηκαν ορισμένα προστατευτικά φράγματα και η περίμετρος ασφαλείας περιορίστηκε γύρω από την έδρα του Κογκρέσου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει