Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 3 διαγνωστικά κέντρα στο Ηράκλειο

Τηρούνται τα μέτρα Covid 

757

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, τέθηκαν χθες τρία ιδιωτικά ιατρικά κέντρα της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία ελέγχθηκαν, χωρίς υπερβολή εξονυχιστικά. Οι έλεγχοι δεν έφεραν χρεώσεις προστίμων, αφού όπως αποδείχτηκε όλα λειτουργούσαν υποδειγματικά.

Οι έλεγχοι ήταν αιφνιδιαστικοί και όπως προκύπτει θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο και το επόμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κάθε ένα από τα ιατρικά κέντρα, ελέγχθηκε για τρεις ώρες και το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει τη σχολαστικότητα που επιδείχτηκε σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της τήρησης των μέτρων κατά της covid.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από μικτό κλιμάκιο που είχε συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, (από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία), δεν περιορίστηκαν μόνο στους πελάτες των ιατρικών κέντρων, αλλά και στην οργάνωση και λειτουργία των ιατρικών δομών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι τηρούσαν το αυστηρό πρωτόκολλο που ορίζει η νομοθεσία στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, το μικτό κλιμάκιο εκτός από την τήρηση των αποστάσεων των πελατών στη σειρά αναμονής ήλεγξε και την αποστολή μηνυμάτων για να διαπιστωθεί εάν είχαν τηρήσει τη διαδικασία της εξωτερικής μετακίνησης τους ως όφειλαν. Παράλληλα όμως, έγινε έλεγχος και στους εσωτερικούς χώρους των ιατρικών δομών για να διαπιστωθεί εάν είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό και το αναγκαίο υπόβαθρο για την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο φρόντισε να διαπιστώσει εάν τηρείται με συνέπεια όλο το αυστηρό πρωτόκολλο που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία. Από την πλατφόρμα όπου κλείνονται τα ραντεβού με τους πελάτες και πώς αυτά εφαρμόζονται στην πράξη, από τη χρήση των αντισηπτικών και τον αδιάκοπο καθαρισμό όλων των χώρων, ασφαλώς τη χρήση της μάσκας και κάθε διαδικασία που το νομοθετικό πλαίσιο ορίζει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει