Ηφαίστειο

519
Του Ηλία Παλιεράκη

Ο covid 19 καλά κρατεί, με συνεχείς σκαμπανεβάσματα αλλά και αυξητικές εξάρσεις, αναγκάζοντας τους αρμόδιους φορείς να λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα. Ο κόσμος έχει κουραστεί προσπαθώντας να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την έκρηξη του ηφαιστείου του ιού, που η λάβα του έχει πάει παντού, σε κάθε κοινωνική τάξη με πολύ σοβαρές επιπτώσεις, που πολύ φοβάμαι ότι θα είναι καταστροφικές για την μεσαία  και την μικρή τάξη. Η καραντίνα στην χώρα έχει δημιουργήσει ένα ψυχοπλάκωμα κάνοντας τους πολίτες να αναζητούν τρόπους διαφυγής και περαιτέρω εξόδου από το σπίτι.

Όλα είναι θέμα λογικής και καθαρής σκέψης από όλες και όλους μας, αλλά πρωτίστως από τους πολιτικούς εκπροσώπους και τους αξιωματούχους της χώρας που πρέπει να δείχνουν συνεχώς το καλό παράδειγμα σε αυτά που λένε και ακόμα πιο πολύ σε αυτά που κάνουν. Κάποιοι από αυτούς προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με την συμπεριφορά και την έπαρση τους έχοντας κάποια από τα ΜΜΕ να τους στηρίζουν με το αζημίωτο πάντα. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι είναι περαστικοί από αυτήν την θέση και πολύ απλά εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία περιορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες Συντάγματος και του ελληνικού λαού.

Το λυπηρό που ειλικρινώς συνάμα με στεναχωρεί είναι ότι βλέπω ένα πλήθος κόσμου με παρωπίδες, να τους ακολουθεί χειροκροτώντας τους σαν άβουλα όντα.

Τόσο φτήνια τελικά, πού πήγαν οι ανθρώπινες αξίες, έχουν ξεπέσει τόσο χαμηλά, λες και δεν υπήρχε παρελθόν, δεν κληρονομήσαμε αυτήν την μεγάλη παρακαταθήκη Πολιτισμού που παγκοσμίως όλοι οι λαοί παίρνουν δείγματα γραφής και υποκλίνονται με δέος μπροστά του.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή μετά θάνατο, αλλά αν υπάρχει το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πρόγονοί μας που πολέμησαν και θυσιάστηκαν με ηρωισμό για να είμαστε εμείς ελεύθεροι δεν θα ήταν καθόλου περήφανοι για την όλη αυτή κατάσταση που ζούμε και ενώ συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την απελευθέρωσή μας το 1821. Όπως έχω τοποθετηθεί σε προγενέστερο μου κείμενο σχετικά, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος πιο υποδουλομένος απο αυτόν που εσφαλμένα νοιώθει ότι είναι ελεύθερος.

Έχουμε καταντήσει πλέον μια χώρα με στρατιές μεταναστών-επενδυτών που τους παρέχουμε όλα τα αγαθά και τις ανέσεις με προνόμια και επιδόματα από τα χρήματα και τις στερήσεις του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια έναντι πινακίου φακής από τα ξένα φαντς σε πλειστηριασμούς και πολλοί συνάνθρωποί μας ζούνε στα παγκάκια άστεγοι ψάχνοντας στα σκουπίδια για να φάνε..

Κλείνοντας, χωρίς πολιτικές ταμπέλες αλλά και κατευθυνόμενες τοποθετήσεις, με μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον θα έλεγα σε όλες και όλους να ξυπνήσουν από αυτό το βαθύ κώμα και την νάρκωση που έχουμε επέλθει, να κοιτάξουν με όραμα το αύριο χωρίς τυμπανοκρουσίες, να σκεφτούν λογικά και να διερωτηθούν αν τους εκφράζει αυτή η κατάσταση που ζούνε. Αφού αποφασίσουν μέσα τους λογικά και όχι με κριτήριο το εγώ και το προσωπικό συμφέρον, αλλά το εμείς. Να ανοίξουν πανιά για καινούργιες θάλασσες κρατώντας ψηλά το ανάστημα της Ελλάδας, που με τόσο αίμα και θυσίες μάς άφησαν οι πρόγονοί μας, παραδίδοντάς το αλώβητο στις επόμενες γενιές. Πιστέψτε με είναι το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε ως Έλληνες που αγαπάμε την πατρίδα μας.

Gmail iliaspalierakis@gmail.com

Facebook: Hlias Palierakis

Instagram hlias Palierakhs

Προσωπικό ιστολόγιο:

 Ηλίας. Σ. Παλιεράκης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει