Η πλατεία του Μασταμπά

780
Toυ Νίκου Καρούζου*

Οι πλατείες του Ηρακλείου δεν είναι όλες το ίδιο. Υπάρχουν και κάτι εξαιρέσεις. Από αυτές τις πλατείες είναι και του Μασταμπά, στην εκκλησία της Παναγίτσας, όπου εδώ και πολλά χρόνια είναι τελείως εγκαταλελειμμένη.

Δεν λέω μόνο από την τωρινή δημοτική αρχή.

Κύριε αντιδήμαρχε η πλατεία συνδέεται με έξι δρόμους και σε κανένα δεν υπάρχει σήμα διάβασης πεζών, παρόλη τη μεγάλη κίνηση των κατοίκων.

Από την πλατεία λείπουν τα παγκάκια με αποτέλεσμα να κάθονται όλοι οι ηλικιωμένοι στο τοιχίο της εκκλησίας, ένα παραπάνω τώρα που λόγω της καραντίνας είναι τα καφενεία κλειστά.

Οι κάτοικοι της συνοικίας του Μασταμπά, που είναι το μεγαλύτερο προάστιο του Ηρακλείου, δεν επιτρέπεται να έχουν μία τέτοια πλατεία, ξεχασμένη εδώ και 40 χρόνια από τις δημοτικές υπηρεσίες.    Είναι σε πολύ κακή εμφάνιση. Με καλώδια να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των πεζών.

Κύριε δήμαρχε ελάτε μαζί με τον αντιδήμαρχο, που είναι για τα έργα της πόλης, να δει ακριβώς τι χρειάζεται η πλατεία και να αλλάξει αυτή την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει τόσα χρόνια. Εγώ θα ήθελα να γίνει μία από τις καλύτερες του Ηρακλείου, ίσως με ένα μικρό συντριβάνι και πεζοδρόμια.

Νομίζω ότι το δικαιούνται οι κάτοικοι του Μασταμπά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει