ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Πρώτη θέση για το λιμάνι του Ηρακλείου εν μέσω πανδημίας

596

Την πρώτη θέση σε επιβατική κίνηση κρουαζιέρας κατέκτησε το λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Το λιμάνι κατέκτησε την πρώτη θέση από πλευράς επιβατικής κίνησης για την περίοδο του 2020 με μερίδιο 31% επί του συνολικού αριθμού επιβατών που μετακινήθηκαν με κρουαζιερόπλοια σε ελληνικά λιμάνια.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωσή του, η «σημαντική επιτυχία είναι απότέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της διοίκησης του ΟΛΗ Α.Ε. και ιδιαίτερα των σημαντικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Οργανισμός με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη στην προσπάθεια επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Οργανισμός Λιμένος δίνει επίσης σημασία σε μια σειρά από άλλους παράγοντες για την επίτευξη της επιτυχίας, μεταξύ των οποίων:

Η συνεργασία του Οργανισμού και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΗ και του ΕΛΜΕΠΑ στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με την Ελληνική Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Ειδικότερα στον Τομέα της Κρουαζιέρας/Θαλάσσιου τουρισμού στο πλαίσιο  συναντήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής μεταξύ των δυο Οργανισμών,  αποφασίστηκε η από κοινού ανάπτυξη των παρακάτω:

α. Βusiness Plan για τη δημιουργία Μαρίνας yachting στο Ηράκλειο.

β. Αποτίμηση του οικονομικού αποτυπώματος των τουριστών κρουαζιέρας και των τουριστών yachting.

γ. Διερεύνηση του βαθμού στον οποίο ο τουρισμός και η φιλοξενία είναι συμπληρωματικά ή ανταγωνιστικά προϊόντα. Αντίστοιχα και ο τουρισμός κρουαζιέρας σε σχέση με τον τουρισμό yachting.

δ. Ανάπτυξη εφαρμογών ψηφιακού μάρκετινγκ για την καταγραφή, συστηματοποίηση και προώθηση των στοιχείων ελκυστικότητας του Δημου Ηρακλείου/της Κρήτης (πολιτιστικούς πόρους, φυσικούς πόρους, παράδοση & οινογαστρονομία) που θα απευθύνεται στις εταιρείες κρουαζιέρας και τους επιβάτες τους.

– Project assessment αειφόρας απο το GSTC:

Αναφορικά με το Project για την αειφoρία, ο ΟΛΗ Α.Ε. σε στενή συνεργασία με τον GSTC  (Global Sustainable Tourism Council) βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου, η οποία περιλαμβάνει την  Συλλογή στοιχείων και την δημιουργία Χάρτη Ενδιαφερομένων Μερών.

Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνά Παπαδάκη στο Morning Coffee της Med Cruise: Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας της MedCruise “Morning Coffee with Laura Cimaglia and Nicky Guerrero” (ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνας Παπαδάκη έλαβε μέρος ως προσκεκλημένος ομιλητής μαζί με τον CEO του λιμανιού της Valletta/Μαλτα και τον Cruise Manager του λιμανιού της Civitavecchia/Ρωμη, στην πρώτη διαδικτυακή εκπομπή αυτής της σειράς που διοργάνωσε η MEDCRUISE, στη διάρκεια της οποίας τα τρία αυτά λιμάνια μοιράστηκαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σχετικά με την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας το 2020 με τα υπόλοιπα λιμάνια-μέλη της Med Cruise.

Στρατηγικές επαφές του ΟΛΗ με εταιρίες κρουαζιέρας ενόψει της σαιζόν 2021 και 2022: Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΟΛΗ Α.Ε. να κεφαλαιοποιήσει τον κομβικό ρολό που έπαιξε το λιμάνι του Ηρακλείου στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο το β’ εξάμηνο 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς Παπαδάκης έχει ήδη ξεκινήσει στοχευμένες επαφές με επιλεγμένες εταιρίες κρουαζιέρας  προκειμένου να ενταχθεί το Ηράκλειο ως προορισμός home port ή transit port) στα δρομολόγια των εταιριών αυτών για το 2021 και κυρίως αυτά του 2022.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει