Ημερίδα για τη “Βιοπαρακολούθηση υδάτινων οικοσυστημάτων με τη χρήση γενετικών μεθόδων”

235

Διαδικτυακή ημερίδα για τη “Βιοπαρακολούθηση υδάτινων οικοσυστημάτων με τη χρήση γενετικών μεθόδων” πραγματοποιείται την ερχόμενη  Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει σε όσους εμπλέκονται στην πρακτική εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών για την παρακολούθηση της οικολογικής κατάστασης των υδάτινων οικοσυστημάτων αλλά και σε ευρύτερο κοινό, μια επισκόπηση των νέων, πολλά υποσχόμενων και ραγδαία αναπτυσσόμενων γενετικών μεθόδων που βασίζονται στο περιβαλλοντικό DNA, τις δυνατότητες τους και τους πιθανούς περιορισμούς τους ως εργαλεία βιοπαρακολούθησης.

Επειδή οι προκλήσεις είναι διαφορετικές για κάθε χώρα της Ευρώπης, η ημερίδα στοχεύει μέσα από συζήτηση με τους συμμετέχοντες, να χαρτογραφήσει σε εθνικό επίπεδο τις προκλήσεις αυτές, ώστε να γίνει εφικτή η ευρύτερη υιοθέτηση γενετικών μεθόδων στην περιβαλλοντική διαχείριση.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου έρευνας COST DNAqua-Net (στη συνέχεια του 1st DNAQUA International Conference 2021), σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και θα είναι κοινή για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας: https://imbbc.hcmr.gr/wp-content/uploads/2021/02/Invitation_DNAqua-Net_CUT-HCMR-FINAL.pdf

Εγγραφές στο σύνδεσμο: https://cutt.ly/Rk2LtLZ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει