Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

205

Την ώρα που στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή γράφονται αυτές οι γραμμές, το σήριαλ με τον γνωστό  εκτελεστή της 17ης Νοέμβρη συνεχίζεται με ακάθεκτους και δραματικούς  ρυθμούς.

Εκτός των κυβερνητικών στελεχών που συμμετέχουν αμέσως ή εμμέσως στην όλη ιστορία, ενεπλάκησαν επίσης πολλά στελέχη της   αντιπολίτευσης, νομικοί και δικαστικοί κύκλοι και αναγκαστικά οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου εκείνος αναγκαστικά μεταφέρθηκε.

Για την σημερινή κυβέρνηση τα επιχειρήματα είναι ατράνταχτα  και τα μέλη της ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν να εκβιάζεται, να απειλείται, ούτε και να τρομοκρατείται η επίσημη Πολιτεία από έναν κρατούμενο με απώτερο σκοπό να μεταφερθεί σε φυλακή της αρεσκείας του, γεγονός που αν λάβει χώρα ίσως ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για άλλους στο μέλλον.

Και εδώ, φυσικά, γεννάται το ερώτημα γιατί άραγε επιθυμεί αυτή τη συγκεκριμένη μεταφορά σε  αυτό το  σωφρονιστικό κατάστημα, στο  κέντρο της πρωτεύουσας; Η κυβέρνηση δείχνει ανυποχώρητη στο εν λόγω αίτημα του ίδιου αλλά και της νομικής εκπροσώπου του με κάποιες δηλώσεις της τελευταίας να βρίσκονται σε περίεργα μήκη και πλάτη, απειλώντας εμμέσως την ίδια την κοινωνία σε αρνητική στάση, ή πολύ περισσότερο, αν τυχόν λάβει χώρα το μοιραίο που όλοι απεύχονται.

Ταυτόχρονα στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν παύουν να ισχυρίζονται τι θα γινόταν, άραγε,  αν στη θέση ετούτου βρίσκονταν κάποια μέλη της άκρας δεξιάς και συγκεκριμένα ποια θα ήταν η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επί του παρόντος τηρεί σιγή ιχθύος παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να τοποθετηθεί δημόσια.

Είναι πάντως γεγονός αναμφισβήτητο ότι η αντιπολίτευση σήμερα προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί, να εκμεταλλευτεί το γεγονός  προς ίδιον όφελος, αν και κάποιες δηλώσεις στελεχών της δείχνουν ότι εκστομίσθηκαν και φάνηκαν μάλλον ως ακραίες, άστοχες, απαράδεκτες  και αψυχολόγητες, κάτι το οποίο φαίνεται πως ισχύει και για την άλλη καίρια και επείγουσα περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη ο οποίος κατηγορείται για σωρεία εγκληματικών σεξουαλικών πρακτικών στο παρελθόν, ρίχνοντας περισσότερο νερό στον μύλο των καταγγελιών με τις οποίες δονείται η ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία.

Από την αντίπερα πολιτική πλευρά, την κυβερνητική, παράλληλα, παρατηρούν την συνεχιζόμενη υποστήριξη της πρακτικής τους όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων τάσσονται με την πλευρά της κυβέρνησης συμφωνώντας απολύτως με την πλειάδα των πολιτικών της επιλογών, ενώ όπως αποτυπώνεται καταλογίζουν στην αντιπολίτευση επιλεκτική αντιμετώπιση του επίμαχου θέματος, αφού παρακάμπτει τις χαμένες ψυχές των αγρίως δολοφονημένων θυμάτων της 17ης Νοέμβρη.

Αντίθετα, πάλι, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και την παρουσιάζει ανάλγητη γιατί δεν ικανοποιεί το αίτημα και την επιθυμία  του κατά συρροήν δολοφόνου,  και φυσικά δεν κρύβει κάθε  στιγμή και με κάθε τρόπο   ότι κρυφίως ποντάρει  στην ακραία εκδοχή των γεγονότων με σκοπό την επανάληψη και την πυροδότηση των απίστευτων φαινομένων που έλαβαν χώρα στα ‘δεύτερα δεκεμβριανά’, του 2008, μέσα στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και τα οποία δυστυχώς χωρίς να ξέρουμε το λόγο βρίσκονται ακόμα κρυμμένα και καταχωνιασμένα στα βαθιά συρτάρια της υπομονετικής ιστορίας.

Φυσικά οι διαμάχες  συνεχίζονται και έτσι θα πορευτούν έως ότου κάτι αλλάξει στον πολιτικό ορίζοντα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση από την απεργία πείνας και δίψας του προαναφερθέντος που συνεχίζεται με κάποιο τρόπο και τις λεπτομέρειες του οποίου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εκείνες τις δύσκολες στιγμές θα φανεί η δύναμη και οι αντοχές της ελληνικής δημοκρατίας, κι’ αυτό γιατί κάποιες πρόσφατες δηλώσεις και πολιτικές τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντιώνονται, δυστυχώς,  σφόδρα σε αυτή την προοπτική.

Κι’ όλα αυτά πάνω από μια υπόθεση που αφορά τη ζωή ενός συνανθρώπου μας, έστω ενός πρώην και εμφανώς αμετανόητου και κατά συρροήν δολοφόνου! Φαίνεται έτσι και αποδεικνύεται πως τα δύο ιερά τέρατα της Μυθολογίας μας, η Σκύλλα και η Χάρυβδη, δεν σκοπεύουν να αφήσουν ήσυχη ούτε και την σύγχρονη  ιστορία της χώρας μας, για ακόμα μια φορά!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει