Συμβολική κινητοποίηση εκεί που εργάζονται γυναίκες

132

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα εργατικά σωματεία του Ηρακλείου που προχωρούν σε συμβολική κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5.00 το απόγευμα στη Δικαιοσύνης (στο ύψος των Δικαστηρίων) τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά και άλλες παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ειδικά εκεί που εργάζονται αρκετές γυναίκες με αφορμή την 8η Μαρτίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην Περιφέρεια και επίδοση ψηφίσματος για τα ζητήματα της υγείας των εργαζομένων και των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αντίστοιχα παρέμβαση θα γίνει στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς. Επίσης δρομολογούνται μια σειρά από δράσεις την εβδομάδα έναρξης των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και ιδιαίτερα την Πέμπτη 18 Μαρτίου που θα είναι μέρα πανελλαδικής δράσης.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά από διαδικτυακή σύσκεψη που οργάνωσαν τα σωματεία του Συνδικάτου Τροφίμων, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, με θέμα «οργάνωση και αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας». Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και εκπρόσωποι μαζικών φορέων εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων ΕΒΕ και ομάδων γυναικών της ΟΓΕ.

Την εισήγηση της σύσκεψης έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος, ο οποίος ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς του νομού μας με συγκεκριμένα παραδείγματα, τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος. Επίσης έδωσε βάρος στην ανάγκη για σχέδιο παρέμβασης και δράσης με επίκεντρο τα αιτήματά και τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και στις πρωτοβουλίες που πήραν τα σωματεία του νομού μας ένα χρόνο τώρα. Την ίδια στιγμή αναδείχθηκε η ζωτική σημασία της αλληλεγγύης που εκφράζεται και χρειάζεται να δυναμώσει απέναντι στη λαϊκή οικογένεια που χάνει το σπίτι της από την τράπεζα, που της κόβουν το ρεύμα, που χρειάζεται μια τσάντα τρόφιμα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν και μετέφεραν εικόνα από τους κλάδους τους συνδικαλιστές από τους φορείς που συμμετείχαν. Μεταξύ άλλων τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών, ο γ. γραμματέας του Σωματείου Μαγείρων, ο γ. γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, η γ. γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, από την Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και από την ΟΓΕ. Το κλείσιμο της σύσκεψης έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει