Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ: Παπαευαγγέλου: Άνισος ο αγώνας με τις μεταλλάξεις

161

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων – Αν δεν είχαμε εφαρμόσει τα μέτρα θα είχαμε μία πολύ πιο επιβαρυμένη εικόνα, τόνισε η καθηγήτρια.

Στις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία στη χώρα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως παρατηρείται αύξηση σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με πιθανότερη αιτία τις μεταλλάξεις. Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας συνεχίζει να αυξάνεται, διπλασιάστηκε τις τελευταίες 15 ημέρες.

Ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 4%, τα νέα κρούσματα αφορούν άτομα 20-60 ετών. Μικρή μείωση στα ποσοστά των άνω των 75 ετών πιθανότατα λόγω εμβολιαστικής κάλυψης.

Δεν είναι μόνο η Αττική που προβληματίζει. Η Θεσσαλονίκη είναι στο +37% αυτήν την εβδομάδα.

Μόνο στην Αττική έγιναν 1.600 εισαγωγές την περασμένη εβδομάδα με την πληρότητα των ΜΕΘ στο 87%.

Η επιδείνωση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων: χειμωνιάτικος καιρός, κλειστοί χώροι, μεταλλάξεις, η ήδη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, χαλάρωση από μερίδα των πολιτών.

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν απέδωσαν τα μέτρα. Ας αναλογιστούμε πού θα βρισκόμασταν τώρα χωρίς τα μέτρα. Αν δεν τα είχαμε εφαρμόσει θα είχαμε μία πολύ πιο επιβαρυμένη εικόνα.

Στην εποχή των μεταλλάξεων ο αγώνας μας είναι άνισος και χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Ελπίζουμε παρόλα αυτά να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες. Η προσοχή, όμως, αυτή τη στιγμή είναι στο ΕΣΥ.

Η χρήση της μάσκας είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας. Οι μάσκες εμποδίζουν τα μολυσμένα άτομα να εκθέσουν άλλα άτομα στον ιό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει