ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Με τις ντουντούκες σε πιθανούς χώρους συνωστισμού

264

 Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Σαρωτικούς ελέγχους, με ντουντούκες και μπλοκάκια προστίμων ανά χείρας, ξεκινούν από σήμερα οι δημοτικοί αστυνομικοί της Λότζια σε πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, στην ευρύτερη περιοχή του λιμενοβραχίονα. Παράλληλα αναμένεται  κλιμάκιο της  Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την εντατικοποίηση των ελέγχων που εντείνονται δυναμικά. Τις τελευταίες μέρες οι Δημοτική Αστυνομία έχει χρεώσει έντεκα πρόστιμα σε πολίτες που παραβίασαν με μέτρα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μαρίνο Παττακό, ο οποίος χθες είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Β. Λαμπρινό με τον οποίο συζήτησαν το κρίσιμο θέμα της εντατικοποίησης των ελέγχων.

Ο κ. Παττακός σημειώνει ότι οι έλεγχοι θα γίνονται και προληπτικά και κατασταλτικά και θα ενταθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο κόσμος θα χαλαρώσει.

«Θα επιστρατεύσουμε και ντουντούκες» τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, προκειμένου ο κόσμος να παίρνει το μήνυμα και να τηρεί τους κανόνες που πρέπει όλοι αυστηρά να ακολουθήσουμε στις δύσκολες αυτές μέρες που ζει ο τόπος μας. Θα κινηθούμε και θα δώσουμε έμφαση στους χώρους που ο κόσμος συνηθίζει να συνωστίζεται, και αυτό θα πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες για να λαμβάνουν τα μέτρα τους».

Ο ίδιος σημειώνει ότι μετά την κλιμάκωση των αυστηρότερων μέτρων της καραντίνας, που δρομολογήθηκε μετά την ραγδαία έκρηξη του αριθμού των  κρουσμάτων κοροναϊού που η εντολή που έχει δοθεί είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. «Έλεγχοι παντού». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με μηδενικές ανοχές απέναντι στους παραβάτες πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πάρουν «φωτιά» τα πρόστιμα και οι προβλεπόμενες χρεώσεις για όσους δεν τηρούν τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία.  Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας με δηλώσεις του στην «Π» τονίζει ότι η κατάσταση που σήμερα υπάρχει στο Ηράκλειο δεν συγκρίνεται με κανένα τρόπο με την εικόνα που έδιναν παλαιότεροι έλεγχοι της υπηρεσίας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι πολύ πειθαρχημένοι, σχεδόν όλοι φορούν μάσκες και εφαρμόζουν τους κανόνες. Ωστόσο η κατάσταση που βλέπουμε να εξελίσσεται με τον αριθμό των κρουσμάτων δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει το πλαίσιο τήρησης της καραντίνας να γίνει ακόμα πιο αυστηρό, διότι αυτό το επιβάλλει η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό όπως εξηγεί ο κ. Παττακός, θα έχουμε εντατικοποιημένους ελέγχους προκειμένου να τηρούνται σωστά οι κανόνες και το πλαίσιο που έχει επιβληθεί με τη χρήση της μάσκας που είναι πλέον αδιαπραγμάτευτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει