Ζητούν το άνοιγμα του αγωνιστικού αθλητισμού

ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΑΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ

113

Την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αγωνιστικού αθλητισμού στο σύνολό του, ζητούν με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, τριάντα προπονητές σωματείων πάλης από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τέσσερις από την Κρήτη.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν την αναγκαιότητα για την επιστροφή στα γυμναστήρια των αθλητών-τριών κάθε ηλικίας που έχουν υψηλούς στόχους να διεκδικήσουν, τονίζοντας ότι

η παρατεταμένη αποχή από τις προπονήσεις, τους δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξή τους.

Την επιστολή μεταξύ άλλων υπογράφουν, οι προπονητές του Μίνωα Ηρακλείου Δημήτρης και Κώστας Χριστόφορος, του Αλμυρού Αγ. Νικολάου Δημήτρης Γρηγοράκης και του ΑΠΟ Ρεθύμνου Μανώλης Καραβάνος.

Αναλυτικά η επιστολή των προπονητών πάλης προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, όπου βέβαια γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην προβληματική προετοιμασία των Ελλήνων παλαιστών:

«Με την παρούσα επιστολή, σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον αποτροπιασμό μας σχετικά με τα όσα πλήττουν τους τελευταίους δύο μήνες τον Ελληνικό αγωνιστικό αθλητισμό.

Εκείνο το οποίο θα θέλαμε να τονίσουμε επ’ αφορμή της παρούσας επιστολής μας, είναι το γεγονός της μακροπρόθεσμης αποχής από τα γυμναστήρια, καθώς και του περιορισμού της αγωνιστικής μας δράσης, λόγω της πανδημίας, που πλέον αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη τόσο για εμάς τους

προπονητές, όσο και για τους αθλητές μας, κυρίως εκείνων που είχαν αποκτήσει με πολύ κόπο ένα υψηλό αθλητικό επίπεδο. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η επανεκκίνηση του αθλητισμού έχει συμβεί στις περισσότερες χώρες της υφηλίου και ενδεικτικά σας αναφέρουμε στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καζακστάν Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία, Ρωσία και Ουκρανία, στις οποίες έχουν ήδη διοργανωθεί αθλητικές συναντήσεις διεθνούς επιπέδου, ενώ οι προπονήσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών διεξάγονται κανονικά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα της ελληνικής αθλητικής πραγματικότητας, έχουμε έλθει σε εξαιρετικά «δεινή θέση» έναντι των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσουμε σε μελλοντικές αθλητικές αναμετρήσεις και εντείνεται στο έπακρο η αγωνία και η απαισιοδοξία μας για την τύχη των Ελλήνων αθλητών στα επικείμενα προ Ολυμπιακά Τουρνουά πρόκρισης (το πρώτο μάλιστα γίνεται στη Βουδαπέστη

σε τρεις εβδομάδες).

Βεβαίως έχουμε υπόψη μας την ειδική άδεια που έλαβαν οι Έλληνες πρωταθλητές για την πρόσβαση στα γυμναστήρια από τον Νοέμβριο του 2020, ωστόσο οι περιορισμοί που προβλέπονται για την ατομική προπόνηση δεν αντιστοιχούν σε αθλητές Ολυμπιακού επιπέδου!

Πέραν όμως, των αθλητών Ολυμπιακού ενδιαφέροντος, υπάρχουν δεκάδες άλλοι Έλληνες πρωταθλητές και αθλητές στις ηλικιακές κατηγορίες των Παίδων, Εφήβων, Νέων, κ.λπ., που αναμένουν με ανυπομονησία την επανεκκίνηση του αθλητισμού, έχοντας

υποστεί σοβαρές ψυχολογικές και βιολογικές συνέπειες από την πολύμηνη

αθλητική απραξία.

Γνωρίζοντας, μάλιστα, από το καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, ότι οι πρώτες διεθνείς συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο, μας δημιουργεί εντονότερο προβληματισμό η ασφάλεια των αθλητών εξαιτίας της ελλιπούς προετοιμασίας, παρά η επίτευξη των αγωνιστικών μας στόχων.

Κύριε υπουργέ, ζητούμε την κατανόησή σας στα όσα σοβαρά προβλήματα σας περιγράψαμε, για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο ερασιτεχνικός αγωνιστικός αθλητισμός και η Πάλη ειδικότερα.

Συμμεριστείτε την αγωνία μας, παρεμβαίνοντας καταλυτικά με τη θέση και τις αποφάσεις σας, προτού η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη!

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει