Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις

111

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των δράσεων και βίαιων ενεργειών σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα επεξεργάζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η επεξεργασία του νέου σχεδίου ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν μια διαδικασία επικαιροποίησης των φυλασσόμενων στόχων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Αποφασίστηκε επίσης η έκτακτη ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό της Κρατικής Ασφάλειας, ούτως ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του πληροφοριακού δικτύου της υποδιεύθυνσης.

Ακόμα καταρτίστηκε ένα είδος καθηκοντολογίου προκειμένου, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η υγεία του απεργού πείνας και υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές να γνωρίζουν επακριβώς πώς θα πρέπει να αντιδράσουν και τι αποστολή θα πρέπει να φέρουν εις πέρας.  Ενεργό ρόλο κυρίως στο θέμα της συλλογής πληροφοριών έχουν Αντιτρομοκρατική και διεύθυνση Ανάλυσης Πληροφοριών, ενώ διαταγή – σήμα να εντείνουν την προσοχή τους απέστειλε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Καλεί το προσωπικό να λάβει μέτρα αυτοπροστασίας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και επιπλέον εφιστά την προσοχή για το ενδεχόμενο επίθεσης στα σπίτια και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα των αστυνομικών.

Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι και χθες οι επιθέσεις συμπαραστατών στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα είχαν ξεπεράσει τις 300, τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει