Μέτρα στήριξης σωματείων και αθλητών

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ

124

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο ηρακλειώτης βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, στον γ.γ. Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να ζητήσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των σωματείων και των αθλητών, με αφορμή την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Συντυχάκης επισήμανε ότι για τις αρκετές αθλητικές δραστηριότητες που επανεκκινούνται, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στήριξης των σωματείων κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων τους και εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τόνισε ότι τα σωματεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις και ανέφερε το παράδειγμα των κολυμβητηρίων όπου προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία τους με 4 αθλητές σε κάθε διαδρομή, γεγονός που συνιστά υψηλό κόστος, το οποίο θα επωμιστούν οι γονείς.

«Προβλέπεται, επίσης, υποχρεωτικό τεστ κάθε εβδομάδα αλλά ποιος επωμίζεται το κόστος, από τη στιγμή που το κράτος δεν τα καλύπτει δωρεάν; Προφανώς οι αθλητές, στέλνοντάς τους στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα», πρόσθεσε ο κ. Συντυχάκης, τονίζοντας ότι αντίστοιχα προβλήματα προκύπτουν και σε άλλα αθλήματα, σε μικρότερες κατηγορίες που πρόκειται να ξεκινήσουν, όπως π.χ. η Γ’ Εθνική στο ποδόσφαιρο που παίκτες και προπονητές είναι χωρίς εισόδημα 4 μήνες και χρειάζεται στήριξη.

Σημείωσε τέλος, πως το αποτέλεσμα όλων αυτών των εμποδίων οδηγεί στην ύπαρξη αθλητών δύο ταχυτήτων. Όσων έχουν να πληρώνουν και σε εκείνους που αντικειμενικά θα δυσκολευτούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διακοπή δραστηριοτήτων τους κ.λπ.).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει