Με οδύνη αποχαιρέτησαν την αγαπητή φιλόλογο Εύα Πετρουγάκη

792

Με οδύνη, φίλοι, συγγενείς, παλιοί συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν την φιλόλογο και συγγραφέα Ευαγγελία Πετρουγάκη Μπουνάκη, που «έσβησε» ξαφνικά. Η κηδεία της έγινε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Ευαγγελισμό Πεδιάδος, από όπου και καταγόταν.

Σε ψήφισμά του, το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου αναφέρει «ύστερα από την αναγγελία θανάτου της συναδέλφου Πετρουγάκη Ευαγγελίας, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 26η του μηνός Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 το πρωί και αφού έλαβε υπόψη του την ιδιότητα της εκλιπούσας που επί σειρά ετών (από 1979-2007) προσέφερε τις υπηρεσίες της στο σχολείο, αποφάσισε:

Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη για την απώλεια της εκλιπούσας.

Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά της.

Να παραστεί ο Δ/ντης του Σχολείου στην κηδεία της.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσας».

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας τονίζει πως «με πόνο ψυχής, μαζί με τον εκπαιδευτικό και πνευματικό κόσμο της Κρήτης, προπέμπει  την Ευαγγελία Πετρουγάκη, τη συνάδελφο και συνεργάτισσα, τη φιλόλογο, την ποιήτρια, τη συγγραφέα, τη μελετήτρια, τη φίλη, τη σύζυγο, τη μητέρα, τη γιαγιά και πρωτίστως τον άνθρωπο και εύχεται ο πανάγαθος Θεός να δώσει στους οικείους της το βάλσαμο της παραμυθίας, για να απαλύνει τον πόνο τους.

Η Ευαγγελία Πετρουγάκη υπήρξε ενεργό μέλος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας και προσέφερε σ’ αυτό τις υπηρεσίες της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ως εισηγήτρια και συντονίστρια σε επιστημονικές συναντήσεις.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας θα τιμήσει εν ευθέτω χρόνω τη μνήμη της, μακαριστής πλέον, Ευαγγελίας Πετρουγάκη με ιδιαίτερο τρόπο.

Αγαπημένη μας Εύα,

Μακαρία η οδός ή πορεύει σήμερον για την Ιθάκη της αιωνιότητας».

Ο σύλλογος φίλων ΙΤΕ τονίζει πως «με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον ξαφνικό θάνατο της πολύ αγαπημένης  φίλης όλων μας Εύας Πετρουγάκη. Είμαστε μια φιλική συντροφιά στη λέσχη «Έντεχνος λόγος» που συντόνιζε. Άριστη φιλόλογος, ήρεμη και ευγενής. Έχει εκδώσει εξαιρετικές φιλολογικές μελέτες και δύο ποιητικές συλλογές.  Ήξερε να ξεπερνά τις δύσκολες στιγμές και να προχωρεί. Ήταν, επίσης, μέλος του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ. Η αποδημία της μας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζουμε στους οικείους της τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει