Αντιπαράθεση με τους ξενοδόχους

1,055

Σε αντιπαράθεση βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους του Ηρακλείου.

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου αναφέρει πως «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την πρόθεση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου όσο αναφορά την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ενώ βρισκόμαστε αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει καθυστέρηση η οποία οφείλεται στις κατ’επανάλληψη παρατάσεις που ζητούσε ο Πρόεδρος τις Ένωσης Ξενοδοχείων, προκειμένου να βρούνε τον τρόπο για τη συνέχιση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τώρα ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ο Πρόεδρος της Ένωσης δηλώνει ότι θα υιοθετήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας».

Καλεί την Ένωση Ξενοδοχείων Ν Ηρακλείου να σεβαστεί τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους του νομού μας όπως έκαναν τόσα χρόνια και να συνυπογράψουμε την εκ νέου τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2021 με τους ίδιους όρους αμοιβής και εργασίας που προέβλεπε η τελευταία τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τέλος, καλεί όλους τους  ξενοδοχοϋπάλληλους και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα σε επαγρύπνηση για δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει