ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Έλυσαν την απεργία, έφυγαν τα προϊόντα

142

Την ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την μεταφορά των προϊόντων της Κρήτης εκτός νησιού, συμφώνησαν χθες ο περιφερειάρχης και δήμαρχοι του νησιού που συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τη λύση ωστόσο έδωσαν οι ίδιοι οι ναυτεργάτες που το μεσημέρι αποφάσισαν να λήξουν την απεργία τους και τα πλοία “έλυσαν” τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση μετείχαν οι δήμαρχοι Ιεράπετρας Θεοδόσης

Καλαντζάκης, Φαιστού Γρήγορης Νικολιδάκης και Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Φαιστού Νίκος Καργάκης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μανόλης Ορφανουδάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον ενημέρωσε για το κοινό αίτημα των Αυτοδιοικητικών του νησιού να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων εκτός της Κρήτης με προορισμό τις εθνικές και διεθνείς αγορές.

Ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι επεσήμαναν πως η βέλτιστη λύση για όλες τις πλευρές είναι να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και τους ναυτεργάτες εκφράζοντας την υποστήριξή τους στη συνέχιση του διαλόγου για την επίτευξη της καλύτερης λύσης που θα είναι το άνοιγμα των συγκοινωνιών.

Στο μεταξύ το θέμα τέθηκε στην Περιφέρεια και στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στη μεταφορά των προϊόντων, δεδομένου ότι υπάρχουν παρά πολλές παραγγελίες για αμνοερίφια που πρέπει να παραδοθούν σύντομα στην Αθήνα, όπως και μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, καθώς και ελαιόλαδο.

Όλα τα προϊόντα παραμένουν στην Κρήτη, ενώ υπάρχει σχετικό εμπορικό ενδιαφέρον για μεταφορά στις διεθνείς αγορές.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε τη στήριξή του στην εξεύρεση λύσης ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για το θέμα.

Η απεργία βέβαια ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οπότε η διακίνηση των προϊόντων αναμένεται από σήμερα να πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει