Με τηλεδιάσκεψη η πρώτη επαφή αγροτών – υπουργείου

137

Προβλήματα και αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης ήταν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ εκπροσώπων των αγροτών του νησιού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον συντονισμό του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Μανόλη Χνάρη.

Στόχος ήταν να υπάρξει μια πρώτη επαφή με τη νέα πολιτική ηγεσία του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και παρουσίαση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, ενώ όπως τονίστηκε θα συνεχιστεί η καλή επικοινωνία και συνεργασία που ήδη έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στο Υπουργείο και την Περιφέρεια Κρήτης και με τη συμμετοχή των αγροτών.

Στη τηλεδιάσκεψη μετείχαν από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Στρατάκος και από την πλευρά των αγροτών οι Γιώργος Τσιφετάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας και περιφερειακός σύμβουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γ. Γαϊτάνης και μέλη του προεδρείου, ο Μανόλης Ορφανουδάκης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και ο Γιώργος Χαλκιάς, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σελίνου.

Νωρίτερα ο κ. Λιβανός ενημέρωσε για την πρόταση που έχει κάνει στο Υπουργείο Οικονομικών για ενίσχυση των μελισσοκόμων λόγω των ζημιών από τον κοροναϊό με συνολικό ποσό 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Εκ μέρους των μελισσοκόμων του Ηρακλείου μίλησε ο Κώστας Λεονταράκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει