ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: Στην 7η ΥΠΕ οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

164

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης πραγματοποίησαν χθες το σωματείο εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ και πεμπτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, μεταξύ άλλων «στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, στον αγώνα τους για μόνιμη δουλειά, στελέχωση των νοσοκομείων και των δομών υγείας, εργασιακά δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία είναι σε εξέλιξη, που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένο το δημόσιο σύστημα υγείας, με σοβαρές χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Φοιτητές Ιατρικής και υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης
Φοιτητές Ιατρικής και υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη η ακύρωση προγραμματισμένων χειρουργείων, η υπολειτουργία τμημάτων στα νοσοκομεία, η εντατικοποίηση της εργασίας για γιατρούς, νοσηλευτές και συνολικά υγειονομικό προσωπικό.»

Σημειώνει πως με την κινητοποίηση «στέλνουμε για άλλη μια φορά μήνυμα στην κυβέρνηση ότι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ξεμπροστιάζουμε το κυβερνητικό αφήγημα περί «θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας». Οργανώνουμε την πάλη μας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει υπηρεσίες με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών.»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει