Οι εκλογές στους Συλλόγους Γονέων

128

«Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δεν καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας αλλά από τα καταστατικά τους» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη.

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποτελούν επίσημο θεσμικό τρόπο συνεργασίας του σχολικού με το οικογενειακό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ευκαιριών και συμμετοχής των παιδιών τους και στο σπίτι και στο σχολείο.

‘Αλλωστε ήταν και είναι οι σύμμαχοί μας, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, που από κοινού δίνουμε αγώνες για την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών μας κατά την υγειονομική κρίση».

Η κυρία Ζέττα Μακρή ανέφερε πως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων μπορεί να μην «εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων ή στη λειτουργία του σχολείου , αλλά ασκούν έμμεσες και πολλές φορές γόνιμες πιέσεις και αφετηρία συγκλίσεων και θετικών προσεγγίσεων» είναι ένας «βραχίονας για συνεχή, ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο και διαρκή γόνιμη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς».

Σχετικά με τις αρχαιρεσίες τους , επισήμανε πως αυτές προκύπτουν από τα καταστατικά των συλλόγων και δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις του Υπουργείου η υπόδειξη του τρόπου της διενέργειας και πρόσθεσε πως « θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, όταν και όποτε οι σύλλογοι αποφασίσουν να διενεργήσουν εκλογές, να τηρήσουν αυστηρά και με τον προσήκοντα τρόπο τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς από την covid 19» .

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει