Νέος δικηγόρος με το ίδιο κατηγορητήριο “καταπέλτη”

ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ

236

Αυτοπροσώπως θα ζητήσει σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης την μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για αύριο Πέμπτη,ενώ συνεχίζεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να εξακολουθεί να ζητεί την αποπομπή της Λίνας Μενδώνη και να κάνει λόγο για συγκάλυψη.

Η κόντρα αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Πέμπτη όπου θα γίνει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών  και  ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει  συνολικό σχέδιο για το #metoo.

Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στην ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί σήμερα στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με το νέο του συνήγορο  Αλέξη Κούγια που ανέλαβε χθες την υπεράσπιση του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα.

Έτσι είναι πιθανό αντί για σήμερα η απολογία να δοθεί αύριο Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη, αναμένεται να κινηθεί στην  προσπάθεια αποδόμησης του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και για έλλειμμα στην αξιοπιστία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί να φανεί ότι Δημήτρης Λιγνάδης στοχοποιήθηκε από επιχειρηματικά συμφέροντα, με απώτερο στόχο να πληγεί η κυβέρνηση. Πάντως τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία και κυρίως οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του είναι «καταπέλτης».

Αναφορά Koύγια στην υπόθεση Βρέντζου

Ο κ. Κούγιας, που παραμένει πλέον μόνος στην υπεράσπιση του καλλιτέχνη, αφού προχθες αργά το βράδυ ο αρχικά διορισθείς συνήγορος κ. Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι λύθηκε η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο, υποστήριξε σε δηλώσεις του «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που λέει το Σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».

Ο συνήγορος φαίνεται να υποστηρίζει πως πίσω από την υπόθεση του εντολέα του κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.

Σε γραπτή του δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες»  όσα περιγράφονται στις δύο μηνύσεις που έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος σε κατασκευή υποθέσεων με σκοπιμότητα, με αναφορά στην υπόθεση Βρέντζου ενώ τονίζεται πως η υπόθεση τού εντολέα του έχει στόχο την κ. Μενδώνη, «η οποία είναι η μόνη αρμόδια υπουργός για την απεμπλοκή τής τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση».

 Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Ανέμενα ότι το περιεχόμενο της δικογραφίας θα είχε αποδεικτικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή εις βάρος του, καθώς και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται για ακραίες περιπτώσεις, όταν οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές πιθανολογούν δύο προϋποθέσεις:

1) η πρώτη είναι ο δράστης να κατηγορείται για μία παράνομη συμπεριφορά που γίνεται τώρα, και

2) η δεύτερη να πιθανολογείται σφόδρα είτε η εξαφάνισή του είτε η αναχώρησή του στο εξωτερικό.

Με δυσάρεστη έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η δικογραφία δεν περιέχει τίποτα από αυτά, που έχω συνηθίσει σχεδόν πέντε δεκαετίες να διαπιστώνω ότι υπάρχουν, όταν ενεργοποιούνται διαδικασίες, όπως αυτές που ενεργοποιήθηκαν αστραπιαίως εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη.

Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.

Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για “επαγγελματίες” ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή.

Σημειωτέον ότι όλοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα.

Εκπλήσσομαι πώς με αυτό το προανακριτικό και ανακριτικό υλικό παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία.

Είμαι σχεδόν πέντε δεκαετίες συνήγορος υπερασπίσεως, γνωρίζω ότι δυστυχώς πολλές φορές κατασκευάζονται με σκοπιμότητα ποινικές υποθέσεις, που τις περισσότερες φορές είναι το μέσο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων (υπόθεση του αείμνηστου Βρέντζου τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του 2004, υπόθεση Ριχάρδου παραμονές εκλογών του 2019 κ.ά) και θέλω να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Έλληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση.

Αυτονόητο είναι ότι αποδέχομαι την εντολή του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη να είμαι συνήγορός του και εύχομαι η κυρία 19η Τακτική Ανακριτής και η κυρία ή ο κύριος Εισαγγελέας που θα γνωμοδοτήσει, να έχουν το σθένος να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή, απάνθρωπη και κόντρα στις συνθήκες της δίκαιης δίκης επίθεση εις βάρος του εντολέως μου και να μη γίνουν υποχείρια ταπεινών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

“Ο κύριος Λιγνάδης θα αθωωθεί” είπε χθες το απόγευμα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά ο γνωστός σκηνοθέτης, κατά ανθρώπων που σπίλωσαν το όνομά του.

Δικηγόρος μηνυτή: Το σιωπηλό τραύμα των θυμάτων δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση

«Απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» διαβλέπει στους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων στην υπόθεση Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος συνήγορος του 25χρονου που η μήνυση του οδήγησε τον καλλιτέχνη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαρύτατη κατηγορία.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών.».

«Υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι έχουν δηλώσει διατεθειμένοι να εμφανιστούν ενώπιον της ανακρίτριας (…) Εχουν στοιχεία και για τους ιδίους και για τρίτους» είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος των μηνητών Γιάννης Βλάχος. Ο ίδιος είχε μιλήσει για τραυματισμό του τεκμηρίου αθωότητας, αναφερόμενος στα όσα είχε πει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος “επείσθη από τη δικογραφία ενώ προηγουμένως υποστήριζε ότι δεν θα αναλάμβανε την υπεράσπιση ενός παιδεραστή”.

Σημειώνεται ότι καταγγελίες για βιασμό από τον σκηνοθέτη έχουν γίνει από έναν 23χρονο που αναφέρει πως έπεσε θύμα του το 2015, όταν ήταν 17 ετών, από τον 25χρονο Χρήστο Π. κάτοικο, Σουηδίας, ο οποίος αναφέρει ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν 14 ετών, και από τον Βασίλη Κ., ο οποίος επίσης τον μήνυσε για βιασμό σε ηλικία 15 ετών, ωστόσο το αδίκημα έχει παραγραφεί. Για τις δύο πρώτες καταγγελίες καλείται να απολογηθεί και εφόσον υπάρξουν και άλλα στοιχεία από την έρευνα θα κληθεί ενδεχομένως εκ νέου για άλλες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται όμως ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν Νικος Σ. προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για βιασμό του σε ηλικία 19 ετών, ενώ και ο Χρήστος Χ. κατήγγειλε αποπλάνηση σε ηλικία 15 ετών.

Ο ΣΕΗ παραδίδει σήμερα τις καταγγελίες στον εισαγγελέα

Το σύνολο των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις αναμένεται να παραδώσει σήμερα στις εισαγγελικές αρχές ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας, ενώ προχθές Δευτέρα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Οι καταγγελίες θα ελεγχθούν ως προς τη σοβαρότητά τους και κατά πόσο έχουν παραγραφεί.

Ο Παύλος Χαϊκάλης για τις καταγγελίες

Μέσω του συνηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, ο Παύλος Χαϊκάλης απαντά στις καταγγελίες που έλαβε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, δηλώνει «κατηγορηματικά ότι τα όσα διαρρέονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο ηθοποιός κάνει λόγο για καταγγελίες χωρίς ημερομηνία και υπογραφή για τις οποίες τονίζει δια του δικηγόρου του ότι βρίθουν από ανακρίβειες και ψέματα.

Η μία καταγγελία έγινε από άνδρα και οι άλλες τέσσερις από γυναίκες, ενώ όπως υποστηρίζει ο ηθοποιός βγήκαν βιαστικά συμπεράσματα και εξομοιώθηκε άδικα με εκείνους που ελέγχονται για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα.

 

Ο Νίκος Σ. είναι έτοιμος να καταθέσει  στον εισαγγελέα

Χθες οι συνήγοροι του Νίκου Σ. Γεωργία Παλαιολόγου και Πατρίκιος Πατρικουνάκος ανακοίνωσαν   ότι θα γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία του Νίκου Σ, ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας (εφόσον κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές) για το βιασμό που καταγγέλλει πως υπέστη από τον σκηνοθέτη). Πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγναδη για βιασμό σε διαδικτυακή του συνέντευξη.

Για το σκοπό αυτό οι συνήγοροι του Νίκου Σ. θα βρεθούν σήμερα  Τετάρτη το πρωί στην Εισαγγελία για να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των αρχών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων του Νίκου Σ., η καταγγελία του έχει γνωστοποιηθεί από προ χθες στο πειθαρχικό του ΣΕΗ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει