Μεταπτυχιακοί δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους

101

Εκατοντάδες  μεταπτυχιακοί φοιτητές σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ειδικής Αγωγής αδυνατούν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση λόγω του lockdown τονίζει, με ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με πρωτοβουλία του κατατέθηκε ερώτηση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως:

«Το Υπουργείο Παιδείας, καθυστερημένα στις  23/10, έδωσε άδεια εισόδου στα σχολεία, από 15/9 που ξεκίνησε η σχολική χρονιά μέχρι 23/10 με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, μετά από 3 εβδομάδες είχαμε αναστολή της λειτουργίας. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκε άρνηση των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων να επιτρέψουν την υλοποίηση Πρακτικής άσκησης, λόγω των μέτρων προστασίας έναντι του Covid 19. Επίσης, ο ισχυρισμός ότι τα Ειδικά Σχολεία παρέμειναν, μέχρι πρότινος, ανοικτά και θα μπορούσαν σε αυτά να ολοκληρωθεί η Πρακτική Άσκηση, δεν ευσταθεί.

  • Πρώτον, διότι ο αριθμός τους είναι περιορισμένος
  • Δεύτερον, διότι η πρακτική άσκηση δεν αφορά μόνο τα Ειδικά Σχολεία αλλά και τα Τμήματα Ένταξης καθώς και την Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Στήριξη (Παράλληλη Στήριξη).
  • Τρίτον, διότι και σε αυτά τα Σχολεία παρατηρήθηκε άρνηση των Διευθυντών λόγω των μέτρων προστασίας έναντι του Covid 19.

Επειδή, τελειώνει ο Φλεβάρης του 2021 και περίπου 2.000 φοιτητές από τα εξάμηνα του 2020 (εαρινό και χειμερινό) είναι σε καθεστώς ομηρίας, ενώ ξεκινάει και το εαρινό εξάμηνο 2021.

Επειδή, προβλέπεται ότι από τις 200 ώρες Πρακτικής Υποχρεωτικής Άσκησης, πρέπει το 60% των ωρών να γίνουν δια ζώσης,  αλλιώς τίθεται θέμα συνάφειας».

Στη συνέχεια, ρωτά την υπουργό:

«1.Προτίθεστε να προβείτε στις αναγκαίες ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν το οξυμμένο πρόβλημα των φοιτητών των Π.Μ.Σ της Ε.Α.Ε;

  1. Προτίθεστε, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, να τροποποιήσετε νομοθετικά τις σχετικές διατάξεις ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές των Π.Μ.Σ της Ε.Α.Ε να ολοκληρώσουν τις ώρες Πρακτικής άσκησης με εναλλακτικούς τρόπους, όπως π.χ. εξ αποστάσεως;

3.Προτίθεστε, έστω και καθυστερημένα, να προχωρήσετε επιτέλους στα αναγκαία εκείνα μέτρα που το Κίνημα Αλλαγής σας έχει προτείνει κατ’ επανάληψη ώστε τα σχολεία να μην ανοιγοκλείνουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια;».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει