Μετά τους Γερμανούς και οι Βρετανοί προτιμούν Κρήτη

...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

405

Κρήτη ψηφίζουν οι Βρετανοί, όπου παρατηρείται αύξηση κατά 630% στις κρατήσεις για πακέτα διακοπών και κατά 337% στις αεροπορικές πτήσεις, σε εβδομαδιαία βάση, μετά την ανακοίνωση του «οδικού χάρτη» της κυβέρνησης Τζόνσον για σταδιακή άρση του lοckdown στην Αγγλία.

Στην πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών φιγουράρει για τον Αύγουστο η Κρήτη, μαζί με τη Μάλαγα, το Αλικάντε και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία, καθώς και το Φάρο στην Πορτογαλία, σύμφωνα με στοιχεία της EasyJet και της TUI.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι αμέσως επόμενοι, από πλευράς κρατήσεων, μήνες, αναφέρουν.

Η αυξημένη ζήτηση καταγράφεται, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς το πότε ακριβώς θα ξανανοίξουν οι διεθνείς πτήσεις από και προς τη Βρετανία. Η κυβέρνηση Τζόνσον αναμένεται να δώσει στα μέσα Απριλίου στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της.

Προς το παρόν, και βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοίνωσε η Ντάουντιγκ για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία, η απαγόρευση στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου.

Παράγοντας – «κλειδί» παραμένει η πορεία του προγράμματος εμβολιασμού. Στη Βρετανία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ήδη περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, κοντά στο ένα τέταρτο του πληθυσμού της, έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Εκκρεμές ερώτημα, παράλληλα, παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τα λεγόμενα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» και τι στάση θα κρατήσουν ξένες κυβερνήσεις ως προς το εάν οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες τους, χωρίς να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα. Η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, διατηρούν τα σύνορά τους κλειστά για τους Βρετανούς, λόγω των νέων παραλλαγμένων στελεχών του COVID-19.

Στα καλύτερα νησιά η Κρήτη

Τα 15 καλύτερα ελληνικά νησιά για να επισκεφθεί κάποιος μετά την πανδημία, όπως δημοσίευσε η Daily Telegraph. Σύμφωνα με το αφιέρωμα, η Ζάκυνθος προσφέρεται για τις μαγευτικές παραλίες της, η Κέρκυρα ενδείκνυται για οικογένειες, η Δήλος διακρίνεται για την ιστορία της, η Μύκονος ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, η Κρήτη είναι ο «παράδεισος» του καλού φαγητού, τα Κουφονήσια προτιμώνται για τη γαλήνη και την ηρεμία τους και η Τήνος είναι γνωστή για τα τοπία της.

Επιπλέον, η Άνδρος θεωρείται το καλύτερο ελληνικό νησί για πεζοπορία, η Σύμη συνιστάται για ζευγάρια, ενώ Σκύρος, Σκόπελος, Σαντορίνη, Ρόδος και Λευκάδα θεωρούνται ιδανικά νησιά για την παράδοση, τα μοναστήρια, τη θέα, τη νυχτερινή ζωή και τα θαλάσσια σπορ, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την Άνδρο, ο συντάκτης του αφιερώματος θεωρεί πως το νησί δεν ανήκει στις συμβατικές Κυκλάδες. Η πυκνή βλάστηση της Άνδρου και η ναυτική ιστορία της έδωσαν στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μία αυθεντικότητα που δεν υπάρχει αλλού.

«Μετά τους New York Times των ΗΠΑ και το Vagabond της Δανίας, η Άνδρος συγκαταλέγεται σε ακόμη μία σημαντική λίστα με προτεινόμενα ελληνικά νησιά, δήλωσε σχετικά με τη νέα διάκριση που απέσπασε το νησί, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει