ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πρόσθετα μέτρα ζητά ο Κεγκέρογλου για εργαζόμενους και ανέργους

190

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους και ανέργους στους κλάδους επισιτισμού και τουρισμού.

«Ο κλάδος του επισιτισμού-τουρισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα την περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν με τις οικογένειές τους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής για να προσθέσει:

«Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-Τουρισμό επιμένουν και διεκδικούν:

-Για όσους θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας να ισχύει η ρύθμιση των 50 ενσήμων και όχι των 80 όπως ζητάει ο ΟΑΕΔ.

-Την στήριξη όσων δεν εργάστηκαν από τον Οκτώβρη του 2019 και μετά αλλά και όσων δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα 50 ένσημα

-Την ένταξη σε μέτρα στήριξης όλων, καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες, όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, στην μαζική εστίαση,οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας κλπ.

-Την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης.

Ο βουλευτής καταλήγει υποβάλλοντας στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

-Προτίθεστε να ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό;

-Τι άλλα ουσιαστικά μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε και τι συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης έχετε εισηγηθεί σε άλλα Υπουργεία;».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει