Παραβίασαν την καραντίνα για να κάνουν rapid test και έπεσαν «πεντοχίλιαρα» 

218

Μόλις οι συγχωριανοί τούς είδαν να προσέρχονται στο χώρο όπου γίνονταν τα rapid test αναστατώθηκαν και κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν που «ξεπόρτισαν» από την επιβληθείσα καραντίνα επειδή και οι δύο είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid.

Το περιστατικό συνέβη σε κεφαλοχώρι του Ηρακλείου και υπήρξε τέτοια αναταραχή που κλήθηκε η Αστυνομία. Τόσο η 68χρονη όσο και ο 75χρονος έχουν τεθεί  σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι και τις 24 του μηνός, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Έμαθαν ότι στο χωριό γίνονταν rapid test και θέλησαν να υποβληθούν και οι ίδιοι, παραβιάζοντας την καραντίνα.  Το θέμα είναι ότι αμφότεροι επέστρεψαν στο σπίτι τους με ένα τσουχτερό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην πλάτη και αυτό μάλλον τους κοστίζει χειρότερα και από τον κοροναϊό.

Βαριά πρόστιμα όμως έπεσαν και σε άλλες περιπτώσεις παραβίασης των περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στο Ηράκλειο ένα κρεοπωλείο και ένα κατάστημα με κατεψυγμένα είδη βρέθηκαν να λειτουργούν πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Στο μεν πρώτο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, στον δεύτερο 10.000 ευρώ ενώ τους επιβλήθηκε και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Στα Χανιά πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη κατοικίας για μάζωξη δέκα ατόμων. Και οι προσκεκλημένοι πάντως δεν γλίτωσαν το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει