Νέα δεξαμενή ύδρευσης στο Κεραμούτσι

134

Λύση σε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Κεραμουτσίου, αποτελεί η ενεργοποίηση της λειτουργίας της νέας δεξαμενής ύδρευσης, έργο που εκτέλεσε η   Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ).

Όπως είναι γνωστό, οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με την ομαλή ροή του πόσιμου νερού, λόγω του χαμηλού υψομέτρου της υφιστάμενης δεξαμενής χωρητικότητας μόλις 50 κυβικών, αλλά και λόγω παλαιότητας του δικτύου παροχής στο τμήμα που αντικαταστάθηκε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν και οι απαραίτητες δοκιμαστικές εργασίες λειτουργίας του νέου δικτύου ύδρευσης στο Κεραμούτσι που οδηγεί το νερό από το νέο αντλιοστάσιο στην περιοχή Φλέγα Κεραμουτσίου έως τη Νέα Δεξαμενή στην περιοχή Βίγλες.

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 135.000,00 ευρώ υλοποιήθηκε με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Υδροαρδευτικά Έργα και Υποστηρικτικές Μελέτες) και αφορούσε στην κατασκευή 1000 μέτρων δικτύου ύδρευσης (450 μέτρα Φ90 20 atm και 550 μέτρα Φ90 16 atm), καθώς και μιας δεξαμενής χωρητικότητας 150 κυβικών σε κατάλληλο χώρο που απέκτησε η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει