ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ: “Δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε το νοσοκομείο Ιεράπετρας”

139

Στις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας ότι παρέλαβε ένα διαλυμένο νοσοκομείο, απαντά ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης σημειώνοντας ότι “δεν θα του επιτρέψω να διαλύσει το νοσοκομείο, ενώ παράλληλα του προσάπτει ότι κάνει εργασίες χωρίς τις απαιτούμενες άδειες”.

Ο δήμαρχος σε επιστολή του που κοινοποιήθηκε στην “Π” μεταξύ άλλων σημειώνει:

“Είναι ντροπή, κύριε Καλλιονάκη, να ισχυρίζεστε ότι παραλάβατε διαλυμένο νοσοκομείο εκμηδενίζοντας τις προσπάθειες των προκατόχων σας, οι οποίοι ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, επιτέλεσαν σημαντικό έργο εν μέσω μάλιστα και μνημονίων.

Περισσότερο, όμως, είναι ντροπή να ισχυρίζεστε ότι έχετε δώσει μάχες για το Νοσοκομείο. Μάχες για το νοσοκομείο, έχουν δώσει οι ίδιοι οι Γεραπετρίτες από των οποίων το υστέρημα και μόνο επιχειρήσατε να πραγματοποιήσετε κάποιες εργασίες- οι οποίες τώρα έχουν ξαφνικά σταματήσει- χωρίς μελέτη και σχεδιασμό και κυρίως χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Έπρεπε να προηγηθεί καταγγελία (05/10/2020) και αυτοψία της Πολεοδομίας του Δήμου Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο (15/11/2020) για να βγάλετε άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας (24/11/2020) εκ των υστέρων, η οποία ακόμη και τώρα δεν σας καλύπτει πλήρως για όλες τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοσοκομείο και για τις οποίες περιμένουμε επίσημη απάντηση από την 7η ΥΠΕ για τη νομιμότητά τους ή μη.

Κύριε Καλλιονάκη, υπηρετώ από την εκλεγμένη θέση του δημάρχου για τρίτη συνεχόμενη φορά την τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν είμαι διορισμένο κομματικό στέλεχος, όπως εσείς, που αποσκοπεί να χτίσει το πολιτικό του προφίλ.  Αυτή τη στιγμή- για να γνωρίζετε- στο Δήμο της Ιεράπετρας μελετώνται, δημοπρατούνται και υλοποιούνται έργα που φτάνουν τα 50.000.000€. Έργα καθόλα νόμιμα και εγκεκριμένα που για να λάβουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις έχουμε αφιερώσει πολύ κόπο και προσπάθεια. Δεν αποφασίζουμε εν μία νυκτί με θράσος και ιδιοτέλεια την εκτέλεση μη νόμιμων έργων και εργασιών αδιαφορώντας για μελλοντικές επιπτώσεις και ακυρώνοντας προηγούμενες νόμιμες μελέτες και σχεδιασμό. Ο Δήμος όπως και το Νοσοκομείο έχουν συνέχεια και οφείλουμε να σεβόμαστε αυτόν που θα αναλάβει μετά από εμάς και να μην παραδώσουμε ένα παράτυπο χάος”.

Η επιστολή καταλήγει:

“Κύριε Καλλιονάκη, μπορεί να θέλετε, αλλά δεν μπορείτε. Η ευκαιρία που σας δόθηκε από την παρούσα κυβέρνηση με τον διορισμό σας να αναβαθμίσετε ουσιαστικά το νοσοκομείο, όσο περνάει ο καιρός χάνεται. Η ευθύνη βαραίνει όσους σας τοποθέτησαν στη θέση αυτή. Είναι ένα λάθος που επιμένουμε ότι θα πρέπει να επανορθωθεί άμεσα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει