ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Χαλαρώνουν τα μέτρα, όχι εμείς»

90

Να δείξουν ιδιαίτερη υπευθυνότητα και να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, ζητά από τους συνδημότες του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της μερικής άρσης των απαγορεύσεων εν μέσω lockdown.

Ο δήμαρχος αναφέρει:

“Μετά την εφαρμογή του σκληρού lockdown για 2, 5 εβδομάδες, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, αίρονται, όπως πληροφορηθήκαμε τα πρόσθετα μέτρα, αφού σημειώνεται καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή.

Στο διάστημα αυτό, συνειδητοποιήσαμε όλοι, πόσο εύκολο είναι από την μια στιγμή στην άλλη, να βρεθούμε σε συνθήκες σκληρού lockdown – μια κατάσταση – που επιτείνει υποχρεωτικά την επιβεβαιωμένη κοινωνική απόσταση.

Ζητούμε από τους συνδημότες, που έδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα τις προηγούμενες ημέρες και με τη στάση τους βοήθησαν να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα και η επιστροφή στη σχετική κανονικότητα, να συνεχίσουν με την ίδια υπευθυνότητα, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Ζητούμε επίσης, από τους γονείς που τα παιδιά τους επιστρέφουν από σήμερα στα σχολεία, να προχωρούν καθημερινά στη θερμομέτρησή τους πριν την αποχώρηση από την οικία τους και εάν διαπιστώσουν ότι η θερμοκρασία δεν είναι η ενδεδειγμένη, να μην τα στέλνουν στις σχολικές μονάδες. Η θερμομέτρηση των μαθητών θα γίνεται και στα σχολεία, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών πιθανότατα να μην είναι λεπτομερής.

Με τον τρόπο αυτό, θ΄ αποφύγουμε ανάλογα περιστατικά – όπως αυτό του παιδικού σταθμού της Αμμούδας – που οδήγησαν την περιοχή στο σκληρό lockdown” καταλήγει ο δήμαρχος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει