ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Στα 10.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα πάνω από 5.500 στην Αττική

122

Στα 10.500 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα εκ των οποίων πλέον των 5.500 κρουσμάτων εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρατηρείται διασπορά τους βρετανικού στελέχους στην κοινότητα με 742 κρούσματα που όμως δεν προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς τα εμβόλια παρέχουν υψηλή προστασία.

Ηδη το 6% των πολιτών και έχει εμβολιαστεί, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ενώ παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων στους ευάλωτους πολίτες άνω των 75 ετών.

Αντιθέτως, όπως είπε η κ Παπαευαγγέλου, μας ανησυχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ευόσμου όπου μπαίνει πλέον σε αυστηρό lockdown και εκτεταμένο testing στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την Παπαευαγγέλου παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε καμπανάκι  κινδύνου για τη διασπορά του ιού στους εργασιακού χώρους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς όπως είπε πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο, καθώς οι «συνάδελφοί μας έχουν και άλλες επαφές και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε». Πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου και υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή της καθολικής χρήσης μάσκας, καθώς είναι αποτελεσματική για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού.

Προσοχή στους χώρους εργασίας

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στη μετάδοση του κοροναϊού εντός των χώρων εργασίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, καθώς δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ εργασίας και σπιτιού όπου η μετάδοση μπορεί να γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε. «Πολλές φορές έχουμε μια λανθασμένη εικόνα ασφάλειας ότι στη δουλειά βλέπουμε συγκεκριμένα άτομα και δεν διατρέχουμε κίνδυνο. Αυτό δεν ισχύει, αν κολλήσουμε στον χώρο εργασίας, θα το μεταφέρουμε σπίτι και έπειτα οι συγγενείς μας στον δικό τους χώρο εργασίας»  διευκρίνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει