ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η Κρήτη “εκθρονίζει” τη Μαγιόρκα από τις καρδιές των Γερμανών

513

Η Κρήτη είναι στην πρώτη θέση των επιλογών των Γερμανών για καλοκαιρινές διακοπές!
Παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της πανδημίας πολλοί Γερμανοί σκέπτονται από τώρα εάν και πού θα πάνε διακοπές το καλοκαίρι.

Η Münchner Merkur επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι τόσο έντονο, που φέτος, για πρώτη φορά, η Κρήτη αναμένεται να «εκθρονίσει» τη Μαγιόρκα από το Νο 1 στην κατάταξη για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου «αυτό δείχνουν οι κρατήσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία και στην ιστοσελίδα της TUI, του μεγαλύτερου γερμανικού τουρ οπερέιτορ. Στην κατάταξη αυτή η Μαγιόρκα έχει πλέον υποχωρήσει στη δεύτερη θέση.

Ο Μάρεκ Άντριζακ, επικεφαλής του γερμανικού παραρτήματος της TUI, λέει ότι «η Ελλάδα αρχίζει τη σεζόν με την ευνοϊκή προδιάθεση που υπήρχε ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι. Με χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων και με ένα συγκροτημένο σχέδιο υγειονομικών μέτρων, οι Έλληνες είχαν την ικανοποίηση να υποδεχθούν την προηγούμενη χρονιά αρκετούς επισκέπτες, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λειτούργησαν αποτρεπτικά οι υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης του ιού».

Τέλος η εφημερίδα του Μονάχου παρατηρεί ότι σε εποχές πανδημίας αυξάνεται το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για κοντινούς προορισμούς, όπως το Τιρόλο της Αυστρίας, οι λίμνες της Βόρειας Ιταλίας, αλλά και η Βαυαρία, για όσους προτιμούν να περάσουν το καλοκαίρι εντός συνόρων.

Ενδιαφέρον και από Αυστρία

Σε εντονότερη ζήτηση για ταξίδια διακοπών κατά τη θερινή περίοδο υπολογίζουν οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines-AUA), και στο πλαίσιο αυτό στο επίκεντρο του θερινού προγράμματός τους βρίσκονται η Ελλάδα, περισσότερο η Κρήτη, και η Κύπρος, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του θερινού προγράμματος πτήσεων, με τη φάση κράτησης για την περίοδο των διακοπών 2021 να ξεκινά αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις πρώτες λεπτομέρειες του προγράμματος, θα υπάρχουν, για παράδειγμα, έως και δέκα πτήσεις την εβδομάδα προς το Ηράκλειο της Κρήτης ή 16 προς τη Λάρνακα στην Κύπρο, ενώ αυξημένη συχνότητα πτήσεων προβλέπεται για Ρόδο, Μύκονο, Κω, όπως επίσης για Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Κατάνια και Κανάριους Νήσους, με το σύνολο των πτήσεων προς προορισμούς διακοπών, να ανέρχεται, με σημερινή προοπτική, σε 150 την εβδομάδα.

«Αναμένουμε αυξημένη ζήτηση στον τουριστικό τομέα το καλοκαίρι και ως εκ τούτου αυξάνουμε από τον Ιούλιο την προσφορά μας σε προορισμούς διακοπών έως και 20%», δήλωσε κατά την παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της AUA Μίχαελ Τρεστλ.

Γενικά, οι Αυστριακές Αερογραμμές -που είναι μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa-θέλουν να αυξήσουν σταδιακά και πάλι το πρόγραμμα πτήσεων, ανάλογα βέβαια με την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Μετά από μια μικρή κορύφωση κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οι προσφορές πτήσεών τους μειώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο 15% του επιπέδου πριν από την κρίση, και τώρα ο στόχος είναι να είναι περίπου στο 20% μιας κανονικής περιόδου τον Μάρτιο και από τον Απρίλιο στο 30%.

Περισσότεροι από 20 προορισμοί θα ξαναρχίσουν με το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων της Βαρκελώνης, του Ντουμπρόβνικ, της Φλωρεντίας, του Γκέτεμποργκ, του Κόσιτσε, της Κρακοβίας, της Λβιβ, της Οδησσού και του Όσλο.

Στη βάση του νέου πτητικού προγράμματος, θα πρέπει να εξυπηρετηθούν επίσης ξανά ορισμένοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, όπως το Αμμάν, η Μπανγκόκ, το Σικάγο και το Τόκιο, που επιστρέφουν στο πρόγραμμα πτήσεων σε διηπειρωτικές διαδρομές, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πτήσεις προς τη Νότια Αφρική λόγω της πανδημίας η οποία δεν είναι προορισμός για το καλοκαίρι, ακόμη και σε «κανονικά» χρόνια.

Για πρώτη φορά από το 2009, οι Αυστριακές Αερογραμμές θα επιστρέψουν από τα τέλη Μαρτίου με πτήσεις από τη Βιέννη προς το Αννόβερο στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2021, καθώς η διαδρομή πραγματοποιούνταν έως τώρα από την Eurowings.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει