“Σκόντο” στους λογαριασμούς των ταλαιπωρημένων καταναλωτών

Ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

109

Την κατάσταση στα χέρια του θέλησε να πάρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη μείωση των λογαριασμών από τη ΔΕΗ για τον μήνα Φεβρουάριο, για όλα τα νοικοκυριά, τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα στην κακοκαιρία.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στον λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων σε στην εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης δημόσια όλα τα μέλη των συνεργείων, αλλά και όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στις επάλξεις για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, τονίζοντας πως έχει δοθεί σαφής εντολή προς όλους να μην γυρίσει κανείς στο σπίτι του αν δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμα και το τελευταίο σπίτι.

«Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:  «Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα, τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» τόνισε ο πρωθυπουργός».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας.

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης σημαντική ενίσχυση των υποδομών. «Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης» τόνισε.

 

Τι γλιτώνουν από τον Φεβρουάριο

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο», αναφέρει ο διαχειριστής.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές. Η μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει