Θλίψη στην κηδεία του άτυχου κτηνοτρόφου

...ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

155

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες ο άτυχος κτηνοτρόφος Θεοχάρης Περβολαράκης, ο οποίος ξεψύχησε στα χέρια του παιδιού του προχθές το πρωί στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου και ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο 56χρονος ένιωσε έντονη αδιαθεσία, έναν οξύ πόνο στο στήθος και κατέρρευσε μπροστά στον γιο του, ο οποίος προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σημείο που έχασε τη ζωή του ο άτυχος άνδρας, είχε αποκλειστεί εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς

Τι συνέβη όμως εκείνη τη μέρα στο Οροπέδιο; Ο Κώστας Φουκαράκης, συγγενής και φίλος, περιγράφει τις καθυστερήσεις που υπήρξαν:

«8:10 υπάρχει κλήση στο κέντρο υγείας

8:13 υπάρχει κλήση στη πυροσβεστική

8:15 υπάρχει κλήση στο ΕΚΑΒ

8:30 Υπάρχει κλήση με το Δήμο

Το ΕΚΑΒ έρχεται (έχουμε όχημα 4Χ4) αλλά έλλειψη αλυσίδων δεν μπορεί να μετακινηθεί προς το σημείο είπε και σταματά στην εκκλησία του χωριού στο κεντρικό δρόμο.

Ο γιατρός μη έχοντας άλλη επιλογή μεταφέρεται με το μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας 300 μέτρα από το σημείο που βρίσκεται ο άνθρωπος

Και από κει με τα πόδια (δεν έχω υπόψιν αν μπορούσε να μεταφέρει εξοπλισμό).

Ο ένας φορτωτής δεν είχε αλυσίδες και είπε δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης αν και τον συνάντησαν στο δρόμο τα παιδιά που με 4Χ4 και χωρίς αλυσίδες έφτασαν στο σημείο μετά από 20 λεπτά από τις 8:15 που ενημερώθηκαν δηλ 8:35.

Η πυροσβεστική με το γιατρό φτάνουν στο σημείο 9:47.

Ο δεύτερος φορτωτής ξεχιονίζει Αβρακοντε, παίρνει εντολή (τι ώρα δε ξέρω) και 9:50 περνάει από Καμινάκι για να πάει στο σημείο μεταφέροντας και 2 αστυνομικούς για αυτοψία…

Ο άνθρωπος έχει πεθάνει και μεταφέρεται στην καρότσα του αγροτικού μέχρι την εκκλησία που τον παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ…

Έχω τις εξής παρατηρήσεις:

Α) Ξέρουμε για τη «Μήδεια» δέκα μέρες, δεν πρέπει τα οχήματα και οι υπηρεσίες να είναι εφοδιασμένες με τα μέσα για να ανταποκριθούν;

Β) Μπορεί να πέθαινε ο άνθρωπος ούτως ή άλλως, δε πρέπει όμως να εξαντλούμε τα περιθώρια έστω κι αν υπήρχε 1% να ζήσει;  Και

Γ) Το 2021 μεταφέρονται οι νεκροί στη καρότσα αγροτικού, σε ποιο κράτος;

Δεν έχω ούτε διάθεση ούτε τη δύναμη να κοντραριστώ με κανένα.

Ας μάθουμε όμως από τα λάθη μας να βελτιωθούμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει