Ενώ από σήμερα ομαλοποιείται η κατάσταση αναφορικά με τον καιρό σε όλη τη χώρα, οι συνέπειες από την κακοκαιρία «Μήδεια» δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη χώρα νωρίτερα από αύριο.
Και η χθεσινή ημέρα, όπως άλλωστε και η προχθεσινή, ήταν ημέρα πολλών προβλημάτων κυρίως για την Αττική, που επηρεάστηκε περισσότερο από την κακοκαιρία σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα στο Διόνυσο, η κακοκαιρία είχε τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους, με την περιοχή να τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον επόμενο μήνα. Οι διακοπές ρεύματος ήταν συνεχόμενες, ενώ υπήρξαν οικογένειες που έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό για περισσότερες από 36 ώρες. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ μάλιστα, η κακοκαιρία υπολογίζεται ότι προκάλεσε βλάβες σε 700.000 ρολόγια ηλεκτροδότησης. Την ίδια στιγμή, συνεργεία της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και του στρατού, παρενέβαιναν διαρκώς σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν σε περισσότερες από 750 κοπές δέντρων, εκ των οποίων οι 150 ήταν στο Διόνυσο. Οι προσπάθειες ήταν ολονύκτιες, ενώ συνολικά επιχειρούσαν πάνω από 750 άνδρες σε όλες τις περιοχές της Αττικής.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ ως το μεσημέρι χθες, είχαν αποκατασταθεί περίπου 40.000 βλάβες, τα προβλήματα παρέμεναν τεράστια, ενώ έως αργά το απόγευμα χθες, υπήρχαν ακόμα πάνω από 32.000 νοικοκυριά που έμεναν χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία συνέχιζαν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών μέσης τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.
Η οργή και η αγανάκτηση ήταν μεγαλύτερη σε όλη την Αττική με δεδομένο το γεγονός πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Πολιτική Προστασία τόνιζαν από ημέρες ότι ήταν απόλυτα έτοιμες για να αντιμετωπίσουν μια κακοκαιρία, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν γνωστή και προβλέψιμη. Παρ’ όλα αυτά, το σύστημα ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου Αττικής αναδείχθηκε ο «αδύναμος κρίκος» της κακοκαιρίας αφού ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
Ακόμα και μετά το τέλος της κακοκαιρίας, οι πολίτες αναζητούν τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, ενώ όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ευθύνες γίνονται «μπαλάκι» από τον ένα αρμόδιο στον άλλο.