Βρέθηκε το ακίνητο για να στεγάσει το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας

1,296

Μετά από αναζήτηση που κράτησε εννέα ολόκληρα χρόνια, και τρεις άγονες δημοπρατήσεις ο Δήμος Ηρακλείου κατάφερε να εντοπίσει στο κέντρο της πόλης ακίνητο στο οποίο θα στεγάσει το ΚΕΚΟΙΦ./ΑΠΗ της πρώτης δημοτικής κοινότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση έδωσε το πράσινο φως για τη μίσθωση του ακινήτου 270 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας ακριβώς απέναντι από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

«Είναι μια ευχάριστη είδηση για όλους μας» τονίζει με δηλώσεις της στην «Π» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, η οποία σημειώνει ότι μετά από τόσα χρόνια διευθετείται ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, αφού παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής υγείας και αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζει η κοινωνία.

Αντίστοιχα ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης σημείωσε ότι  από την προηγούμενη δημοτική περίοδο έγιναν εντατικοποιημένες προσπάθειες για τον εντοπισμό του κατάλληλου ακινήτου, που όμως δυστυχώς δεν είχαν αίσια έκβαση. Όπως είναι γνωστό, οι κάτοικοι του κέντρου χρόνια τώρα ασκούν πιέσεις και διαμαρτύρονται για την δυστοκία που υπήρξε σε ότι αφορά τον εντοπισμό κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι όχι μόνο καταφέραμε να εντοπίσουμε ένα ακίνητο που τηρεί τις αναγκαίες προδιαγραφές που χρειαζόμαστε για τη λειτουργία του ΚΕΚΟΙΦ./ΑΠΗ και παράλληλα ο χώρος αυτός βρίσκεται σε ένα σημείο ιδανικό χωροταξικά καθώς βρίσκεται δίπλα στη στάση του λεωφορείου και ακριβώς δίπλα στο πάρκο Γεωργιάδη.

Η είδηση της εξεύρεσης του ακινήτου έγινε δεκτό με ανακούφιση από την 1η Κοινότητα, καθώς οι δημότες του κέντρου στερούνται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία τις υπηρεσίες που παρέχονται στα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, όπου παρέχεται ένα πλέγμα υπηρεσιών που δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αλλά και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ την ίδια στιγμή με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών καταγράφονται και οι ανάγκες στήριξης των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ρένα Παπαδάκη, μετά τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα ενέκρινε τη μίσθωση του ακινήτου, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για να γίνει και η κατάλληλη εσωτερική διαμόρφωση του, και οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί η νέα δομή. Η ίδια εκτιμά ότι μέσα στην άνοιξη εκτός δραματικού απροόπτου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη τεχνική προετοιμασία του χώρου ώστε να μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας που χρόνια τώρα περιμένουν να λειτουργήσει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει