ΕΠΙ… ΚΡΗΤΙΚΑ

154

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Άντε να δούμε καμία άσπρη μέρα κι εμείς. Οι θερμοκρασίες είναι ήδη πολύ χαμηλές. Αλλά όχι σαν την Φλώρινα (-22) ή την Αθήνα που έφτασε στους -9 μετά από χρόνια!

ΕΑΝ δεν είχαμε και τον νεκρό στο Λασίθι, θα λέγαμε, εντάξει, κάποια μικροπροβλήματα και τίποτα άλλο…

ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ όλοι μαζί και να φωνάξουμε: Μας έκλεισε στα σπίτια μας ο παλιόκαιρος!

ΠΑΝΤΩΣ είναι αλήθεια. Όταν χιονίζει στην Ελλάδα κάνει διπλό κρύο. Μία από τα βουνά και άλλη μία από το Facebook και το Instagram. Πόσες φωτογραφίες θα μπουν πια;

ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ωστόσο δεν παλευόμαστε. Μόλις το χιόνι σκεπάσει λίγο τους υαλοκαθαριστήρες φωνάζουμε την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τις αλατιέρες της Νομαρχίας, τον Στρατό, τον Τσάκι Τσαν και τον Τσακ Νόρις.

ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος να αισιοδοξούμε με αυτά που βλέπουμε; Με τα εμβόλια και το κλείσιμο μπορούμε τελικά να ελέγξουμε την πανδημία;

ΧΘΕΣ ο κ. Γραβάνης έκανε λόγο για ένα “πολύ διαφορετικό (προς το καλύτερο συγκριτικά με πέρσι) καλοκαίρι”. Θα είναι ελπιδοφόρο, εάν έχουμε ένα πολύ “προσεκτικό Πάσχα”. Το κρίσιμο είναι “να μην κάνουμε το λάθος να χαλαρώσουμε και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο ξεκίνημα του καλοκαιριού” προειδοποίησε ο κ. Γραβάνης.

ΑΛΛΑ ΩΣ πότε θα αντέξουμε. Σύντομα θα δούμε ότι μπορει να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις. Ποιος θα τα παλέψει;

ΜΟΝΟ με προβοκάτσια κατά της Τουρκίας μοιαζει αυτός ο χάρτης που δημοιεύθηκε και δείχνει ότι σε 30 χρόνια θα έχει βγει στον αφρό η Οθωμανική αυτοκρατορία!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ παραμένει κίνδυνος αλλά δεν είναι αυτός που βλέπουμε στον χάρτη του Στρατφορντ.

ΕΜΕΙΣ κοιτάζουμε τώρα πίσω και 10 χρόνια που εγκαταλείφθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις και η άμυνα της χώρας, ακολουθώντας  δόγματα όπως η δήθεν ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα, θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία.

ΤΕΛΙΚΑ “κλείδωσε” η συμφωνία κυβέρνησης “θεσμών” για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου για όλα τα ακίνητα ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Μέχρι τότε προστασία μόνο για τους κορονόπληκτους.

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει