ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: Στο πλευρό των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ

119

Παρέμβαση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους επισιτισμού και τουρισμού πραγματοποιεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως τονίζει ο βουλευτής, τα κλαδικά σωματεία, αλλά και τα εργατικά κέντρα, προχωρούν σε διαδοχικές καταγγελίες, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης τους.

«Η κατάσταση στην Κρήτη – και όχι μόνο – σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης, ή πιο σωστά τα μέτρα επιβίωσης, των εργαζόμενων του επισιτισμού και του τουρισμού, είναι δραματική» αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Χιλιάδες είναι οι άνεργοι που αποκλείονται από την όποια ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την απασχόληση, ακόμα και από το 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, ενώ η Κρήτη αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» της ανεργίας στην χώρα μας έπειτα από 27 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο «οδοστρωτήρας» στα εργασιακά, τον οποίο ονειρευόταν ο Κ. Μητσοτάκης, έχει αναλάβει δράση και συνθλίβει κάθε εργαζόμενο.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Γιατί για εμάς, οι χιλιάδες των ανέργων δεν είναι νούμερα σε στατιστικές, δεν είναι «παράπλευρες απώλειες» της πανδημίας. Είναι ανθρώπινες ψυχές, είναι συμπολίτες μας, που δικαιούνται τη στήριξη και αξίζουν της προσοχής της Πολιτείας.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα τους, συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι να αντιληφθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ τις καταστροφικές συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της και να αλλάξει τακτική».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει