Ηλεκτρονικό βιβλίο από το Πρότυπο Λύκειο

139

Ηλεκτρονικό βιβλίο για τον Vincent van Gogh δημιούργησαν οι μαθητές της Α’ Τάξης του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου. «Μπράβο στις μαθήτριες και στους μαθητές της Α΄ Τάξης που παραμένουν δημιουργικοί μέσα και σε αυτήν τη δύσκολη για όλους μας περίοδο! Συγχαρητήρια, παιδιά!», αναφέρει το σχολείο.

Οι μαθητές εξηγούν τα εξής:

«Ολοκληρώνοντας τη θεματική ενότητα που αφορά τη ζωή και το έργο του Βίνσεντ βαν Γκονγκ στο μάθημα της αγγλικής γλώσσας, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, σαν ένα λεύκωμα, στο οποίο θα καταθέτουμε την άποψή μας για την τέχνη, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του Βαν Γκογκ και το πώς βιώσαμε από την πλευρά μας  τα σκαμπανεβάσματα της ζωής του.

Ο καθένας από εμάς που παρακολούθησε  αυτήν την τόσο γοητευτική ενότητα έχει μια διαφορετική ιστορία να πει, καθώς όλοι επηρεαστήκαμε με διαφορετικούς τρόπους εξερευνώντας τον μικρό αλλά εξαιρετικό κόσμο του καλλιτέχνη. Μερικοί από εμάς εργάστηκαν προσπαθώντας να εκτιμήσουν τη ζωή και άλλοι αμφισβητώντας κάθε λεπτομέρεια για το πώς λειτουργεί αυτός ο τρελός κόσμος.

Στο τέλος, ωστόσο, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι  ιστορίες τόσο καθηλωτικές όσο αυτή του Van Gogh μπορούν να αλλάξουν την προοπτική μας για την ίδια τη ζωή.

Μέσα από τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, εμείς οι μαθητές, καθισμένοι μόνοι σε ένα σπίτι, κοιτάζοντας τους τοίχους, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε σενάρια για το τι συμβαίνει πίσω μας, δημιουργήσαμε το μοναδικό βιβλίο της τάξης μας, γεμάτο πίνακες ζωγραφικής, εκφράσεις και δημιουργικότητα, σε μια ενότητα από το βιβλίο των Αγγλικών μας για τον Vincent Van Gogh, επειδή είμαστε έφηβοι και οι έφηβοι είναι πάντα περίεργοι και πρόθυμοι να αφήσουν το σημάδι τους.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε και να σας κάνουμε να διαβάσετε το μυαλό του όπως εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει